Η Ουκρανία σχεδίαζε εισβολή στη Ρωσία για πάνω από ένα χρόνο - NBC

ukrinform.net
Freepen.gr - Το Κίεβο σχεδίαζε εδώ και καιρό μια επίθεση τύπου εισβολής στη Ρωσία, όπως αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Κουρσκ, ανέφερε το NBC, επικαλούμενο έναν ανώνυμο ανώτερο σύμβουλο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, τα σχόλια του οποίου μοιράστηκε ο αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε άρθρο του την Παρασκευή, η ιδέα μιας εισβολής στη Ρωσία ήταν «στο τραπέζι για περισσότερο από έναν χρόνο» στο Κίεβο.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να αποσπάσει τη ρωσική προσοχή από άλλα τμήματα της γραμμής του μετώπου, ιδίως από το Ντονμπάς, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν σταθερά από τις αρχές του έτους, είπε.

Το NBC περιέγραψε την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ ως ένα «υψηλού κινδύνου στοίχημα» από τις ουκρανικές αρχές. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας υπενθύμισε ότι αυτή την εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη τριών οικισμών από τις δυνάμεις του Κιέβου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ της Ρωσίας και πλησίασε στη στρατηγική πόλη Κρασνοαρμέισκ (που οι Ουκρανοί αποκαλούν Ποκρόβσκ), όπου έχει ανακοινωθεί η εκκένωση του πληθυσμού.

«Το ερώτημα τώρα είναι πόσο καιρό η Ουκρανία θέλει - και μπορεί - να την κρατήσει [την περιοχή που ελέγχει στην περιοχή του Κουρσκ] χωρίς να θυσιάσει περισσότερο από την ανατολική της καρδιά», αναφέρεται στο άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail