NYT: Το Κίεβο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο δέκα F-16 μέχρι το τέλος του έτους

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μόνο 10 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων πιλότων, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Economist έγραψε νωρίτερα ότι τα πρώτα δέκα από τα 79 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν οι ΗΠΑ είχαν φτάσει στην Ουκρανία. Η Ουκρανία αναμένεται να έχει στη διάθεσή της 20 μαχητικά αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής μέχρι το τέλος του έτους.

"Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, περίπου 20 Ουκρανοί πιλότοι αναμένεται να είναι σε θέση να πετάξουν τα αεροσκάφη φέτος. Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αναπτύξει μόνο περίπου 10 F-16 σε μάχη, δεδομένου πως κάθε αεροσκάφος απαιτεί τουλάχιστον δύο πιλότους", γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα επικαλείται ειδικούς που πιστεύουν ότι η έλλειψη εκπαιδευμένων πιλότων και ο περιορισμένος αριθμός αεροσκαφών θα περιορίσουν την άμεση επιρροή τους στο πεδίο της μάχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail