Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ - NYT

khamenei.ir
Freepen.gr - Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διέταξε ένα άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ σε αντίποινα για τη δολοφονία του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν οι New York Times (NYT) την Τετάρτη.

Ο Χαμενεΐ φέρεται να έδωσε την εντολή αφού συγκάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν σε έκτακτη συνεδρίαση το πρωί της Τετάρτης μετά το πυραυλικό πλήγμα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Χανίγια βρισκόταν στην ιρανική πρωτεύουσα για την ορκωμοσία του νέου προέδρου, Μασούντ Πεζεσκιάν, όταν ένας πύραυλος έπληξε το κατάλυμά του την Τετάρτη, σκοτώνοντας τον ίδιο και έναν από τους σωματοφύλακές του.

«Θεωρούμε καθήκον μας να πάρουμε εκδίκηση», ανέφερε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σε δήλωσή του την Τετάρτη. Ο Χαμενεΐ καταδίκασε το Ισραήλ για την επίθεση κατά του Χανίγια ενώ ήταν «αγαπητός φιλοξενούμενος στο σπίτι μας».

Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail