Η Πολωνία θα παράγει εκτοξευτές Patriot

U.S. Army
Freepen.gr - Η Πολωνία θα παράγει εκτοξευτές για τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot, δήλωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας.

"Τη Δευτέρα (12 Αυγούστου) στην 3η πυραυλική ταξιαρχία της Βαρσοβίας στο Sochaczew, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz και ο υφυπουργός Άμυνας Pawel Bejda θα συμμετάσχουν στην τελετή υπογραφής συμφωνίας από τις εταιρείες Hutą Stalowa Wola και Raytheon Polska για την παραγωγή 48 εκτοξευτών M903, οι οποίοι αποτελούν μέρος των συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας Patriot", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία του συστήματος αεράμυνας Patriot θα παραχθούν στην Πολωνία στο πλαίσιο του εξοπλισμού του πολωνικού στρατού με αυτά τα όπλα στο πλαίσιο του προγράμματος Wisla.

Η ίδια η παραγωγή, σύμφωνα με τον στρατό, θα συνεχιστεί μεταξύ 2027 και 2029.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail