Η Γερμανία έχει ένα τέχνασμα για να επιτύχει τον στόχο των δαπανών του ΝΑΤΟ - Politico

pixabay / noelsch
Freepen.gr - Η Γερμανία επιδιώκει να συμπεριλάβει στον αμυντικό προϋπολογισμό της το κόστος των μεταφορικών υποδομών που χρησιμοποιούνται από τον στρατό για να διατηρήσει τις δαπάνες πάνω από τον στόχο του ΝΑΤΟ, ανέφερε την Τετάρτη το Politico, επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οι σύμμαχοι του Βερολίνου έχουν επικρίνει την οικονομική δύναμη της ΕΕ επειδή δεν τηρεί τη δέσμευσή της να δαπανά κάθε χρόνο το 2% της οικονομικής της παραγωγής για την άμυνα.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ και το μεγαλύτερο μέλος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, μπορεί να συμπεριλάβει το κόστος της ενίσχυσης των δρόμων και των σιδηροδρόμων που απαιτούνται για τη μεταφορά στρατευμάτων και αρμάτων μάχης σε όλο το κράτος, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί από το μπλοκ, ειδικά μετά το 2027, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Politico.

Ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας που διατίθεται για το ΝΑΤΟ θα καλύπτει επίσης κάποιες δαπάνες από άλλες υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, η Καγκελαρία και το Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεσμεύεται για τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο εκπρόσωπος στο μέσο ενημέρωσης.

Οι εσωτερικοί κανόνες του ΝΑΤΟ επιτρέπουν δαπάνες για "το στρατιωτικό σκέλος μικτών πολιτικοστρατιωτικών δραστηριοτήτων", αλλά μόνο όταν το στρατιωτικό σκέλος "λογίζεται ή εκτιμάται ειδικά".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail