Η Ουγγαρία πιέζει την Ουκρανία για το ρωσικό πετρέλαιο - Politico

pixabay / OpenClipart-Vectors
Freepen.gr - Η Ουγγαρία κάλεσε την Ουκρανία να υποστηρίξει μια προτεινόμενη λύση για την αποκατάσταση της σταματημένης ροής ρωσικού πετρελαίου προς τη χώρα της ΕΕ, ανέφερε την Πέμπτη το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βουδαπέστη προτείνει απλώς την αλλαγή του εμπορικού σήματος των προϊόντων της Lukoil, ώστε το αργό που αποστέλλεται μέσω της Ουκρανίας να πωλείται επίσημα στον ουγγρικό ενεργειακό γίγαντα MOL πριν περάσει τα σύνορα.

Το σχέδιο φέρεται να προτάθηκε από τον Gergely Gulyas, ο οποίος είναι επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Viktor Orban. Η ανταλλαγή θα επέτρεπε στο πετρέλαιο να αποφύγει τις νέες κυρώσεις του Κιέβου, υποστήριξε.

«Μόλις μπορέσουμε να υπογράψουμε τα συμβόλαια με την ουκρανική πλευρά, θα τεθούν σε ισχύ», ανέφερε ο Gulyas. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία θα σήμαινε την καταβολή επιπλέον 1,50 δολαρίων ανά βαρέλι για την εξασφάλιση της διαμετακόμισης εκτός των προηγούμενων συμφωνιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail