Reuters: Η συμμαχία των δεξιών δυνάμεων μεταξύ Αυστρίας και Ουγγαρίας θα προκαλέσει διχασμό για την Ουκρανία

ΑΡ Photo / Denes Erdos
Freepen.gr - Η άνοδος στην εξουσία των δεξιών δυνάμεων στην Αυστρία και η συνεργασία τους με την Ουγγαρία θα μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση στην ΕΕ για το θέμα της Ουκρανίας, γράφει το Reuters.

"Οι ακροδεξιές δυνάμεις, που θεωρούνται φαβορί στις επερχόμενες αυστριακές εκλογές, έχουν σχηματίσει μια συμμαχία με τον Ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν, η οποία θα μπορούσε <...> να θέσει σε κίνδυνο την ήδη εύθραυστη συναίνεση (στην ΕΕ) για το θέμα της Ουκρανίας", αναφέρεται στο άρθρο.

Ο συντάκτης υπενθύμισε ότι η Αυστρία, εμμένοντας στο ουδέτερο καθεστώς της, δεν προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία και εξακολουθεί να διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία, ιδίως όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, παρά τις πιέσεις των Βρυξελλών.

"Η αναγεννημένη ακροδεξιά δημιουργεί μια αυστροουγγρική συμμαχία που αποτελεί πονοκέφαλο για την ΕΕ σχετικά με την Ουκρανία", ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι εκλογές για το αυστριακό εθνικό συμβούλιο θα διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, θα δείξουν πώς θα κατανεμηθούν περαιτέρω οι έδρες στο εθνικό συμβούλιο, ποιες επιλογές συνασπισμών θα καταστούν δυνατές, αν ο καγκελάριος της Δημοκρατίας Καρλ Νεχάμερ θα παραμείνει στη θέση του ή αν τη θέση του θα πάρει ένας νέος υποψήφιος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail