Ritter: Οι δυτικοί δορυφόροι θα σταματήσουν να λειτουργούν σε περίπτωση μεγάλου πολέμου με τη Ρωσία

Maj. Robert Fellingham
Freepen.gr - Οι δυτικοί διαστημικοί δορυφόροι θα σταματήσουν να λειτουργούν αν οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter στον αέρα του καναλιού του YouTube Through the eyes of.

«Αν ποτέ βρεθούμε σε έναν πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι ότι όλοι οι δορυφόροι μας θα σταματήσουν να λειτουργούν, θα καταστραφούν. <...> Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα μας και η Ρωσία το γνωρίζει», δήλωσε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από πολυάριθμα διαστημικά σκάφη. Η εξάλειψή τους θα προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας ολόκληρου του αμυντικού συστήματος με τον συνήθη τρόπο με τον οποίο το Πεντάγωνο εκπαιδεύει τα στρατεύματα, διευκρίνισε ο Ρίτερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail