Αναφορές σε Γαλάζια Πατρίδα, σύνορα καρδιάς και... SCO από τον Ερντογάν

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν είναι αναγκασμένη να επιλέξει μεταξύ της ΕΕ και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης [SCO], «όπως ισχυρίζονται κάποιοι», δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.




«Ενώ ενισχύουμε τις σχέσεις μας με την Ανατολή, αναζητούμε τρόπους να προωθήσουμε τη βαθιά ριζωμένη συνεργασία μας με τη Δύση», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή έναρξης και παράδοσης της σημαίας του Naval War College στην Κωνσταντινούπολη.

«Πρέπει να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με αυτούς και άλλους οργανισμούς σε μια βάση win-win», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα» μέχρι τέλους και δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ο Ερντογάν είπε: «Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ εμάς και του λαού με τον οποίο ζούσαμε μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα δεν σημαίνει πως θα χωριστούμε από τη γεωγραφία της καρδιάς μας».

Ο ίδιος είπε: «Κάποιοι μπορεί να αποκαλούν όλους τους στόχους μας «όνειρα». Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη «Γαλάζια Πατρίδα» ως ένα παραμύθι. Κάποιοι μπορεί να κατηγορήσουν την Τουρκική Δημοκρατία ότι είναι περιπετειώδης ή πως αναζητά την περιπέτεια. Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να περιορίσουν το όραμα του έθνους μας σε 782.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


«Μπορεί να υπάρχουν ακόμη και εκείνοι που αναρωτιούνται: 'Τι κάνει η Τουρκική Δημοκρατία στη Λιβύη, τη Σομαλία, το Κατάρ, το Ιράκ, τα Βαλκάνια, την Ασία ή την Αφρική; Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα και αύριο, μπορεί να υπάρξουν εκείνοι που δεν αισθάνονται άνετα με το όραμα και τον αγώνα της Τουρκίας. Αλλά εμείς δεν θα ακούσουμε τίποτα από αυτά. Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά και δεν θα πάρουμε ποτέ τα μάτια μας από τον ορίζοντα».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: Τι κάνει η Τουρκία στη Συρία, το Ιράκ ή το Κατάρ;» είναι, ειλικρινά, μια μεγάλη αδικία για την ιστορία μας. Το να ρωτάς 'Τι κάνει ο τουρκικός στρατός στο Κοσσυφοπέδιο, τη Λιβύη ή τη Σομαλία;' είναι, πολύ απλά, μια πλήρης έκλειψη της λογικής».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail