Η Τουρκία αποκαλύπτει σχέδια για την αντιαεροπορική ασπίδα "Steel Dome"

Freepen.gr - Η Τουρκία παρουσίασε σχέδια για ένα ολοκληρωμένο, πολυεπίπεδο σύστημα αεράμυνας με την ονομασία "Steel Dome" για τη δημιουργία μιας αδιαπέραστης άμυνας πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο, ανέφεραν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, αναφέρει το turkishminute.com.

Η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενέκρινε το σχέδιο την Τρίτη. Το Steel Dome θα ενσωματώσει εγχώρια συστήματα αεράμυνας, αισθητήρες και όπλα κάτω από μια ενιαία δομή δικτύου, που θα διαθέτει παράδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και λήψη αποφάσεων με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος Cevdet Yılmaz χαρακτήρισε την απόφαση "ιστορική", τονίζοντας τη δέσμευση της Τουρκίας να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες.

Το σύστημα θα διαθέτει τέσσερα επίπεδα άμυνας, που θα καλύπτουν αποστάσεις από πολύ μικρές έως μεγάλες αποστάσεις. Το στρώμα πολύ μικρών αποστάσεων θα περιλαμβάνει συστήματα όπως το Korkut, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο αεράμυνας, και το Gökberk, ένα κινητό ραντάρ αεράμυνας. Για τις απειλές μεσαίου ύψους, θα ενσωματωθεί το Hisar O+, ένα σύστημα σχεδιασμένο για την προστασία από αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυραύλους. Το στρώμα μεγάλου βεληνεκούς θα περιλαμβάνει το Siper, το πρώτο σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς της Τουρκίας, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία φέτος με εμβέλεια έως και 100 χιλιόμετρα (62 μίλια).

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης της Τουρκίας από ξένα αμυντικά συστήματα, βασιζόμενη σε προσπάθειες δύο δεκαετιών για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής παραγωγής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail