Η μεγαλύτερη εταιρεία της Ινδίας σχεδιάζει μεγάλο swap με τη Βενεζουέλα - Reuters

pixabay / GTraschuetz
Freepen.gr - Η Reliance Industries της Ινδίας σχεδιάζει να πληρώσει για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας εν μέρει με προμήθειες νάφθας και εν μέρει με δολάρια ΗΠΑ, αφού λάβει την έγκριση της Ουάσινγκτον για την επανέναρξη του εμπορίου πετρελαίου με το κράτος στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ανέφερε την Πέμπτη το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Reliance, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας Μουκές Αμπάνι, λειτουργεί το μεγαλύτερο συγκρότημα διύλισης στον κόσμο στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας αναγνωρίζονται ως τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Με εκτιμώμενα 303 δισεκατομμύρια βαρέλια, η χώρα αντιπροσωπεύει περίπου το 17% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ). Ωστόσο, ο ενεργειακός της τομέας έχει υποστεί σοβαρούς κλυδωνισμούς τα τελευταία χρόνια λόγω των διεθνών κυρώσεων και της οικονομικής κρίσης. Το Καράκας αποτελεί αντικείμενο αμερικανικών περιορισμών για πάνω από 15 χρόνια.

Η Reliance αναγκάστηκε να σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο απευθείας από τη Βενεζουέλα τον Απρίλιο λόγω της επαναφοράς των κυρώσεων. Ωστόσο, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα στις ΗΠΑ για να επαναλάβει τις εισαγωγές αργού από τη Βενεζουέλα τον Μάιο. Η ινδική εταιρεία έλαβε άδεια να συνεχίσει τις αγορές της τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Reuters.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail