Η απογοητευτική αλήθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παρουσιάζεται στην Tagesspiegel

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλά άλυτα προβλήματα στο μέτωπο, δήλωσε στην Tagesspiegel ο Gustav Gressel, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

"Τώρα οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα: κόπωση των στρατιωτικών σχηματισμών, μεγάλες απώλειες μεταξύ του ειδικευμένου προσωπικού - αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό την άνοιξη. Επιπλέον, υπάρχει αισθητή έλλειψη πυρομαχικών, υλικού (ιδίως τεθωρακισμένων οχημάτων), ευπάθεια σε πλήγματα από ρωσικές βόμβες σχεδιασμού και σχεδόν παντελής έλλειψη δυνατοτήτων αναχαίτισης των ρωσικών αναγνωριστικών UAV", είπε.

Σύμφωνα με τον Gressel, το Κίεβο κάνει επίσης ένα μεγάλο λάθος δημιουργώντας νέες μονάδες από νεοσύλλεκτους αντί να επανδρώσει τις υπάρχουσες, επιδεινώνοντας την κατάσταση στις γραμμές του μετώπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail