The Telegraph: Το Λονδίνο δε θα εγκρίνει τη χρήση του Storm Shadow από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των ΗΠΑ

pixabay / mathewbrowne
Freepen.gr - Η Βρετανία δε θα υποστηρίξει τα πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους Storm Shadow, επειδή θα μπορούσε να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες στη σύγκρουση, γράφει η Telegraph.

«Οι ΗΠΑ φοβούνται την κλιμάκωση περισσότερο από εμάς, επειδή πρέπει να την αντιμετωπίσουν. Εμείς όχι. Τελικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Η μικρή Βρετανία δεν μπορεί να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ανώτερη στρατιωτική πηγή στην Telegraph.

Είναι γεγονός ότι οι βρετανικοί πύραυλοι χρησιμοποιούνται μαζί με μυστικά αμερικανικά συστήματα, γεγονός που απαιτεί την άδεια της Ουάσινγκτον για τη χρήση τους, επισημαίνει το άρθρο.

«Πηγή του Λευκού Οίκου μίλησε στην Telegraph για τους φόβους της κυβέρνησης Μπάιντεν πως η χρήση τους, ακόμη και χωρίς αμερικανική έγκριση, θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση και να παρασύρει αμερικανικά στρατεύματα στη σύγκρουση», γράφει το δημοσίευμα.

Τέλος, εκτός από αυτές τις ανησυχίες, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι πύραυλοι μπορεί να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στην καταστροφή των ρωσικών στόχων, καθώς έχουν απομακρυνθεί περισσότερο από τα σύνορα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail