Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, λέει η UKMTO

Indian Navy via ΑΡ, archive
Freepen.gr - Ο οργανισμός United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) ανέφερε επιθέσεις σε δύο σκάφη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

"Η UKTMO έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό 170NM (ναυτικά μίλια) νοτιοανατολικά του Άντεν της Υεμένης", ανέφερε η ανακοίνωση. "Ο πλοίαρχος ενός εμπορικού πλοίου αναφέρει ότι η ένοπλη ομάδα ασφαλείας παρατήρησε μια μικρή έκρηξη σε κοντινή απόσταση από το πλοίο. Ο πλοίαρχος επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν ζημιές και όλο το πλήρωμα φέρεται ασφαλές", δήλωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο προχωρά στο επόμενο λιμάνι προσέγγισής του.

Αργότερα, η UKMTO έγραψε στο προφίλ της στο Χ για ένα άλλο περιστατικό 125 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν. Το περιστατικό ορίστηκε ως επίθεση.

"Ο αξιωματικός ασφαλείας της εταιρείας αναφέρει ότι το σκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο. Δεν έχουν παρατηρηθεί πυρκαγιές, εισροή νερού ή διαρροές πετρελαίου. Το πλοίο συνεχίζει για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης", ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με την UKMTO, δεν υπήρξαν ζημιές και όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail