Το αμερικανικό πυρηνικό πρόγραμμα «χρόνια» πίσω από το χρονοδιάγραμμα - WSJ

US Air Force
Freepen.gr - Η ανακαίνιση των πυραυλικών σιλό δεκαετιών θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και μπορεί να μην ξεκινήσει για πέντε χρόνια, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους του Πενταγώνου.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε τον περασμένο μήνα να συνεχίσει το πρόγραμμα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) Sentinel, παρόλο που το εκτιμώμενο κόστος του έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα αρχικά 78 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αντικατάσταση των γερασμένων πυραύλων Minuteman III δεν έχει εναλλακτική λύση, δήλωσε το Πεντάγωνο.

Θα μπορούσε να περάσουν «πέντε χρόνια ή και περισσότερα προτού ξεκινήσουν οι εργασίες» για τον εκσυγχρονισμό περίπου 450 υφιστάμενων σιλό για τους νέους πυραύλους, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal, επικαλούμενη πρόσφατη δημοτική συνέλευση στο Κίμπαλ της Νεμπράσκα. Η κοινότητα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους περιβάλλεται από «ένα από τα μεγαλύτερα πεδία πυραύλων» στον κόσμο.

«Υπάρχουν πολλοί άγνωστοι εδώ και καταλαβαίνω την απογοήτευση», δήλωσε ο ταξίαρχος Κόλιν Κόνορ στους κατοίκους νωρίτερα αυτό το μήνα. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail