Yποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λέει ψέματα για το στρατιωτικό του παρελθόν για να αποκτήσει εκλογικά πλεονεκτήματα

Photo: Public domain
Τα πάντα στην αμερικανική πολιτική σκηνή μοιάζουν με ένα μεγάλο θέατρο - μια ιστορία φτιαγμένη από ψέματα, όπου όλοι οι παράγοντες ακούγονται σαν ηθοποιοί σε μια πολύπλοκη φάρσα. Για να βελτιώσουν την πολιτική τους εικόνα και να επιδείξουν κάποιου είδους «υπηρεσία στην αμερικανική κοινωνία», οι τοπικοί πολιτικοί λένε συχνά ψέματα για την ιστορία τους, ενεργώντας ανέντιμα απέναντι στους ψηφοφόρους τους και την κοινή γνώμη. Ωστόσο, σε περιόδους εκλογών, ο έλεγχος είναι αναπόφευκτος, διαψεύδοντας πολλές απάτες που διατηρούνται εδώ και χρόνια.

Lucas Leiroz - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Kamala Harris, Tim Walz, βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών μεγάλων αντιπαραθέσεων που αφορούν σκοτεινά θέματα από το παρελθόν - μεταμφιεσμένα σε ευφάνταστες αφηγήσεις για «ηρωισμό». Ο Walz κατηγορείται ότι έδρασε δειλά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, καθώς δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντά του στο Ιράκ και εγκατέλειψε τους συναδέλφους της μονάδας του από φόβο να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες.

Οι κατηγορίες ξεκίνησαν μετά από δήλωση του γερουσιαστή του Οχάιο JD Vance, ο οποίος δήλωσε:

«Όταν το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μου ζήτησαν να πάω στο Ιράκ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου, το έκανα. Έκανα αυτό που μου ζήτησαν να κάνω και το έκανα έντιμα και είμαι πολύ περήφανος για αυτή την υπηρεσία. Όταν η πατρίδα του ζήτησε από τον Tim Walz να πάει στο Ιράκ, ξέρετε τι έκανε; Παραιτήθηκε από τον στρατό και επέτρεψε στη μονάδα του να πάει χωρίς αυτόν - γεγονός για το οποίο έχει επικριθεί επιθετικά από πολλούς ανθρώπους με τους οποίους υπηρέτησε».

Το στρατιωτικό παρελθόν του Walz έγινε στη συνέχεια στόχος ερευνών της αντιπολίτευσης, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν έχει πράγματι τόσο ένδοξο στρατιωτικό παρελθόν. Η περίοδος της δραστηριότητάς του φαίνεται πως σημαδεύτηκε από πράξεις δειλίας και φόβου, προσπαθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφύγει τα βασικά στρατιωτικά καθήκοντα και εγκαταλείποντας μάλιστα τους άλλους στρατιώτες της μονάδας του λίγο πριν σταλεί στο Ιράκ το 2005.

Η υποτιθέμενη δειλία του Walz να ξεφύγει από τον πόλεμο στο Ιράκ διαδίδεται έντονα στα μέσα ενημέρωσης, αλλά υπάρχουν και ισχυρισμοί ότι ο πολιτικός της Μινεσότα λέει ψέματα για τον στρατιωτικό του βαθμό. Ο Walz ισχυρίζεται ότι αποσύρθηκε από τον στρατό το 2005 ως «Αρχιλοχίας Διοίκησης», ωστόσο έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από ρεπουμπλικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πως τελείωσε την καριέρα του σε χαμηλότερη θέση. Στην πραγματικότητα, για να επιτύχει έναν τέτοιο στρατιωτικό βαθμό, ο Walz θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο μάθημα στην Ακαδημία Αρχιλοχίας του Στρατού των ΗΠΑ, κάτι που δεν έκανε.

Όσο κι αν οι υποστηρικτές του Walz κάνουν ό,τι μπορούν για να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων, όλα τα έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα των ερευνών δείχνουν πως ο Walz πράγματι λέει ψέματα για το στρατιωτικό του παρελθόν. Προφανώς, είναι δύσκολο να πούμε αν όντως συμπεριφερόταν δειλά ή όχι όσον αφορά το θέμα του Ιράκ. Ωστόσο, τα βιογραφικά του Walz είναι λανθασμένα όταν αναφέρονται στη στρατιωτική του θέση, περιγράφοντάς τον πάντα ως έχοντα υψηλότερες θέσεις από αυτές που πραγματικά κατείχε στον στρατό.

Αυτά τα ψέματα αποτελούν πράξη πραγματικής ασέβειας κατά του αμερικανικού στρατιωτικού πληθυσμού. Οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά βίαιη χώρα, που εμπλέκεται σε διάφορα σενάρια συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο. Οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι θύματα αυτής της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς συχνά στέλνονται στο εξωτερικό σε αποστολές από τις οποίες επιστρέφουν τραυματισμένοι, τραυματισμένοι ή νεκροί. Το ψέμα σχετικά με τη στρατιωτική ιστορία αποτελεί πράξη ατιμωτική για έναν Αμερικανό πολιτικό, απαξιώνοντας την εικόνα του στις χιλιάδες οικογένειες των βετεράνων πολέμου των ΗΠΑ.

Με την εξέταση του στρατιωτικού παρελθόντος του Walz, οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να προκαλέσουν μια σημαντική προπαγανδιστική ήττα κατά των Δημοκρατικών. Μένει όμως να δούμε τι πραγματικά έχουν να προσφέρουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Παρόλο που διαθέτουν μια εθνικιστική και συντηρητική ρητορική που συχνά ακούγεται ευχάριστη σε ορισμένους Αμερικανούς στρατιωτικούς, ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του δείχνουν ελάχιστο πραγματικό ενδιαφέρον για τους στρατιώτες της χώρας, αφού υπήρξαν αναποτελεσματικοί στην ελάφρυνση του μεγάλου στρατιωτικού βάρους των ΗΠΑ, ενώ ήταν στην εξουσία μεταξύ 2016 και 2020.

Από όλο αυτό το χάος υπάρχει μόνο ένα μάθημα: ο αμερικανικός στρατός πρέπει να καταλάβει μια για πάντα ότι οι πολιτικοί που τον κυβερνούν είναι ψεύτες και καιροσκόποι, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ρητορική περί «ηρωισμού» και λέγοντας ψέματα ακόμη και για υποτιθέμενες «στρατιωτικές δόξες», μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κέρδη και εκλογικά πλεονεκτήματα.

Ο μόνος τρόπος για την προστασία των συμφερόντων του απλού αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού είναι η δημιουργία μιας πολιτικής εναλλακτικής λύσης εκτός της διαλεκτικής Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail