Αφγανός βιαστής ανήλικης πληρώθηκε 1.000 ευρώ μετά την απέλασή του από τη Γερμανία

Freepen.gr - Σε έναν Αφγανό βιαστή παιδιών δόθηκαν 1.000 ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση μετά την απέλασή του στην πατρίδα του μαζί με άλλους 27 καταδικασθέντες εγκληματίες.

Το ανώνυμο άτομο ισχυρίστηκε ότι ήταν 16 ετών όταν καταδικάστηκε για τον βιασμό και τη γενετήσια κακοποίηση ενός 11χρονου κοριτσιού στο πάρκο του κάστρου Neustrelitz τον Ιούλιο του 2022.

Η υπόθεση προκάλεσε την οργή συντηρητικών πολιτικών, αφού ο δράστης έλαβε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για την επίθεση.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ επιβεβαίωσε πως 28 Αφγανοί εγκληματίες απελάθηκαν στην πρώτη προσπάθεια επαναπατρισμού στο Αφγανιστάν μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Όλοι οι απελαθέντες είχαν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων βιασμός, διακεκριμένος εμπρησμός και αδικήματα για ναρκωτικά. Ορισμένοι είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν το γερμανικό έδαφος από το 2019, αλλά παρέμεναν να ζουν στη χώρα.

Κάθε μετανάστης έλαβε 1.000 ευρώ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να συνδράμει στα έξοδα διαβίωσης στην πατρίδα του για έξι έως εννέα μήνες.

* Πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail