Η Βουλγαρία καταγράφει το πρώτο κρούσμα χολέρας εδώ και 103 χρόνια

pixabay / mgoraciaz0
Freepen.gr - Το πρώτο κρούσμα χολέρας από το 1921 καταγράφηκε στη Βουλγαρία, ο ασθενής ήταν ένας 23χρονος Ινδός, αναφέρει το τοπικό πρακτορείο Novinite επικαλούμενο ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Υγείας.

«Ένα εισαγόμενο κρούσμα χολέρας επιβεβαιώθηκε στη Βουλγαρία, το πρώτο τέτοιο κρούσμα τα τελευταία 103 χρόνια. Ο ασθενής είναι ένας 23χρονος Ινδός πολίτης, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στο Νέο Δελχί», αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με αναφορά στην περιφερειακή υγειονομική επιθεώρηση της πρωτεύουσας, την επόμενη ημέρα μετά την επιστροφή του από τη Νότια Ασία, ο τουρίστας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα οξείας διάρροιας και μια εργαστηριακή εξέταση επιβεβαίωσε τη διάγνωση της «χολέρας», μετά την οποία νοσηλεύτηκε, τώρα η γενική του υγεία αξιολογείται ως καλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail