Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων περιορίστηκε κατά 18,3% τον Αύγουστο

pixabay
Freepen.gr - Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων συρρικνώθηκε κατά 18,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, μετατοπιζόμενη από μια μικρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει έκθεση του βιομηχανικού ομίλου την Πέμπτη.

Οι νέες ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκαν σε 643.637 μονάδες τον Αύγουστο, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ σημείωσαν διψήφιες απώλειες στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα - Γερμανία (-27,8%), Γαλλία (-24,3%) και Ιταλία (-13,4%) - με την ισπανική αγορά να υποχωρεί κατά 6,5%.

Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία στην ΕΕ μειώθηκε κατά σχεδόν το ένα τρίτο στο 14,4% από 21% το προηγούμενο έτος.

Τον Αύγουστο, οι νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία (BEV) μειώθηκαν κατά 43,9% σε ετήσια βάση σε 92.627 μονάδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail