Οι Πατριώτες για την Ευρώπη θέλουν αλλαγές στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2025 με περισσότερη προστασία των συνόρων

pixabay / hpgruesen
Freepen.gr - Εκ μέρους της ουγγρικής εθνικής ομάδας της Ευρωομάδας των Πατριωτών για την Ευρώπη, ο εκπρόσωπος του Fidesz-KDNP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ευρωβουλευτής Tamás Deutsch, κατέθεσε ολοκληρωμένες τροπολογίες για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2025. Οι προτάσεις του Fidesz και του KDNP έχουν ως στόχο να «αντικαταστήσουν την περαιτέρω επέκταση της εξουσίας της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών με έναν προϋπολογισμό της ΕΕ που θα θέτει την ειρήνη, τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών, οικογενειών και εθνών και την κυριαρχία σε προτεραιότητα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρόταση προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2025 τον Ιούνιο, όπως ορίζει ο νόμος. Περιλαμβάνει 199,7 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων, 152,7 δισ. ευρώ σε πληρωμές και 71,8 δισ. ευρώ σε δανεισμό. Σύμφωνα με τον Deutsch, απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο «ελαττωματικό» σχέδιο προϋπολογισμού της Επιτροπής.

Η ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» πιστεύει πως αντί για έναν προϋπολογισμό που στηρίζει την παράνομη μετανάστευση, θα πρέπει να υπάρξει ένας προϋπολογισμός που θα ενισχύει την προστασία των συνόρων και θα επικεντρώνεται στη βοήθεια της Ευρώπης και των Ευρωπαίων επί τόπου.

Για το σκοπό αυτό, οι ευρωβουλευτές του Fidesz και του ΚDNP θα αυξήσουν τις δαπάνες της ΕΕ για την προστασία των συνόρων κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ και θα εισηγηθούν μέρος του ποσού αυτού να καλύπτει το σημερινό κόστος προστασίας των συνόρων της Ουγγαρίας. Υποστηρίζουν επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αφαιρέσει από το ποσό αυτό το πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στην Ουγγαρία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη διακοπή της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Tamás Deutsch πρόσθεσε: «Προτείναμε να περικοπούν ριζικά οι πόροι του προϋπολογισμού που επιτρέπουν τον ιδεολογικό πολιτικό εκβιασμό των κρατών μελών - κατά 170 εκατομμύρια ευρώ. Τα κονδύλια της Ουγγαρίας για την ανάπτυξη, το Erasmus και την έρευνα και ανάπτυξη πρέπει να προστατευθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αντί να περικοπούν περαιτέρω». 

* Πληροφορίες mandiner.hu

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail