Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να συνεχιστεί και μετά το 2026

ukrinform.net
Freepen.gr -
Οι συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι πιθανό να συνεχίσουν να μαίνονται για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια, προέβλεψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ντέιβιντ Λάμι εκφώνησε ομιλία σε συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ την Κυριακή, τονίζοντας τη δέσμευση της Βρετανίας να στηρίξει το Κίεβο. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να παρέχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών (3,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ετησίως «για όσο διάστημα χρειαστεί».

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση στο περιθώριο του συνεδρίου, προειδοποιώντας πως οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν «στο τέλος του 2025 έως το 2026» και πέραν αυτού.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που προκύπτουν από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα γίνουν «βαθύτερες και σκληρότερες» τα επόμενα χρόνια, είπε, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για νεύρα και κότσια και υπομονή και για σθένος εκ μέρους των συμμάχων που στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας», επέμεινε ο Lammy.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail