Μια γυναίκα και η μητέρα της έκαναν 30 χιλιόμετρα με ποδήλατα για να ξεφύγουν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας

RIA Novosti / Kirill Braga
Freepen.gr - Η Yelena Sukalenko, κάτοικος του χωριού Tetkino του Κουρσκ, δήλωσε στο RIA Novosti πώς αυτή και η 67χρονη μητέρα της έκαναν 30 χιλιόμετρα με ποδήλατο για να ξεφύγουν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, όταν άρχισαν οι σφοδροί πυροβολισμοί νωρίς το πρωί της 10ης Αυγούστου, «κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό είχε αρχίσει, ο εχθρός ήθελε να εισβάλει» στο Tetkino.

«Φτάσαμε εκεί με ποδήλατα από το χωριό μας, κάναμε 30 χιλιόμετρα μέχρι το Γκλούσκοβο και μετά μας μάζεψαν οι άνθρωποι που μας έφεραν εδώ. Κάναμε ποδήλατο με τη μαμά μου, η μαμά μου είναι 67 ετών», είπε.

«Ο δρόμος με τα ποδήλατα ήταν δύσκολος, φυσικά. Στην αρχή, όταν φύγαμε από το χωριό, ήταν πολύ δύσκολο. Στη συνέχεια, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου ήταν πιο εύκολο. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός, δεν έβρεχε», πρόσθεσε.

Βρίσκονται στο Κουρσκ ήδη τον δεύτερο μήνα, δεν παραπονιούνται για το φαγητό, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά ρούχα. «Χρειαζόμαστε περισσότερα παπούτσια, εξωτερικά ρούχα. Αρχίζει το φθινόπωρο. Λοιπόν, με τις δέκα χιλιάδες που μας έδωσαν, πήραμε πράγματα. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα μαζί μας», εξήγησε η Σουκαλένκο, σημειώνοντας ότι είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα και αναζητά εργασία στο Κουρσκ.

Το Τέκκινο έχει βομβαρδιστεί τακτικά και στο παρελθόν, το σπίτι της «έχει ήδη χτυπηθεί τέσσερις φορές». Αλλά παρόλα αυτά, οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα νοικοκυριά τους και ελπίζουν ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα, είπε η γυναίκα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail