«Η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να ανέλθει στα 3.000 δολάρια μέσα σε ενάμιση έως δύο χρόνια»

pixabay / Stevebidmead
Freepen.gr - Η τιμή του χρυσού μπορεί να ανέλθει στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά μέσα σε ενάμιση ή δύο χρόνια», δήλωσε στο RIA Novosti ο Alexander Khrushch, πρόεδρος της πολυμεταλλικής εκμετάλλευσης Seligdar, στο περιθώριο του WEF.

Ο χρυσός διαπραγματεύεται σήμερα γύρω στα 2.500 δολάρια ανά τροϊκανή ουγγιά στο χρηματιστήριο Comex της Νέας Υόρκης.

«Μπορούμε να πούμε με προσοχή ότι δε θα μας εξέπληττε αν βλέπαμε μια τιμή γύρω στα 2.600 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους, διότι αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στα 2.500 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι κατ' αρχήν θα μπορούσε να είναι υψηλότερη. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως στον ορίζοντα ενάμιση ή δύο ετών μπορεί κάλλιστα να δούμε μια τιμή της τάξης των 3.000 δολαρίων. Όλα αυτά αυτή τη στιγμή εξαρτώνται αποκλειστικά από τη μακροοικονομική κατάσταση στη χώρα μας και στον κόσμο», δήλωσε ο Χρουστς.

ο πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών δήλωσε ότι το κόστος του χρυσού θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο υπάρχει αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία και υψηλή μεταβλητότητα τόσο στα επιτόκια όσο και στον πληθωρισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail