Αφρικανοί μηνύουν βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό για 310 εκατομμύρια δολάρια - Reuters

pixabay / anita_starzycka
Freepen.gr - Νιγηριανές κοινότητες ζητούν αποζημίωση 505 δισεκατομμυρίων νάιρα (310 εκατομμύρια δολάρια) από τον βρετανικό ενεργειακό κολοσσό Shell για τις επανειλημμένες διαρροές πετρελαίου στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα.

Το πρακτορείο ανέφερε την Παρασκευή ότι πάνω από 1.200 εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοικητική περιοχή Ilaje κατέθεσαν καταγγελία στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Αμπούτζα, κατηγορώντας τη Shell πως παραβίασε υφιστάμενη δικαστική απόφαση συνάπτοντας συμφωνία για την πώληση των χερσαίων περιουσιακών της στοιχείων στο Δέλτα του Νίγηρα.

Η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο πως πωλεί τα χερσαία περιουσιακά της στοιχεία στο πολυπληθέστερο έθνος της Αφρικής σε μια συμφωνία αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση στον όμιλο Renaissance Group - μια κοινοπραξία πέντε εταιρειών - αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited (SPDC), ανέφερε τότε η Shell.

Ακτιβιστές και ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, εξέφρασαν την οργή τους για την κίνηση αυτή και κάλεσαν τη νιγηριανή κυβέρνηση να μην εγκρίνει την πώληση μέχρι η Shell να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την περιβαλλοντική ζημία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail