Πολύ λίγοι μετανάστες ενδιαφέρονται για την προσφορά επαναπατρισμού της Σουηδίας αξίας 31.000 ευρώ

pixabay / marsjo
Freepen.gr - Παρά το γεγονός πως η σουηδική κυβέρνηση προσφέρει 31.000 ευρώ για να μεταναστεύσουν, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ελάχιστοι μετανάστες θα δέχονταν την προσφορά αυτή.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Remix News, η σουηδική κυβέρνηση κάνει μια σημαντική χρηματική προσφορά 350.000 σουηδικών κορωνών στους αλλοδαπούς που ζουν στη Σουηδία για να επιστρέψουν οικειοθελώς στην πατρίδα τους. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό θα καταβληθεί ανά άτομο, πράγμα που σημαίνει πως μια τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να λάβει 124.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, οι εν λόγω αλλοδαποί είναι τόσο απελπισμένοι να ζήσουν στη Σουηδία, που η συντριπτική τους πλειοψηφία δήλωσε ότι θα απέρριπτε την προσφορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε ο ιστότοπος Alkompis.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 77% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται καν για το αυξημένο ποσό και μόνο το 15% δήλωσε ότι θα τους ενδιέφερε η προσφορά. Οι υπόλοιποι είναι αβέβαιοι.

Ωστόσο, από αυτό το 15 τοις εκατό που δήλωσε πως ενδιαφέρεται για την προσφορά, είναι πιθανό ότι πολύ λίγοι από αυτούς θα προχωρούσαν πραγματικά στην αποδοχή της προσφοράς. Παρά τους χαμηλούς αυτούς αριθμούς, ακόμη και ένα μικρό ποσοστό αλλοδαπών που θα αποδέχονταν την προσφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα μεταναστεύσουν.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι το 90 τοις εκατό των περισσότερων από 2.700 ερωτηθέντων είχε ήδη ακούσει για την αυξημένη επιδότηση επαναπατρισμού.

Η δημοσκόπηση ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες αν θα ήταν ανοιχτοί στο να δεχτούν ένα ακόμη υψηλότερο ποσό, και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια ισχυρή πλειοψηφία δήλωσε πως δεν θα δεχόταν ποτέ οποιαδήποτε προσφορά. Θεωρητικά, ακόμη και αν τους προσφέρονταν εκατομμύρια ευρώ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, και πάλι δεν θα δέχονταν την προσφορά.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι μεταξύ του 77% που είπαν όχι στα 31.000 ευρώ, ρωτήθηκαν επίσης αν θα δέχονταν ένα υψηλότερο ποσό. Το 66% απάντησε ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στη χώρα του, ενώ το 25% θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην πατρίδα του για περισσότερα χρήματα.

Το 23% των ερωτηθέντων θα σκεφτόταν να επιστρέψει για ένα ποσό 1 εκατομμυρίου σουηδικών κορονών, το οποίο αντιστοιχεί σε 88.000 ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail