Γερμανία: Βαυαρική πόλη 4.000 κατοίκων διαμαρτύρεται για τη νέα στέγη ασύλου για 500 μετανάστες

pixabay / Couleur
Freepen.gr - Καθώς η Γερμανία υπομένει τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση της, η κυβέρνηση συνεχίζει να κατανέμει μετανάστες σε όλη την ύπαιθρο, μεταμορφώνοντας ουσιαστικά πόλεις σε όλη τη χώρα, πολλές από τις οποίες ήταν πολιτισμικά και εθνικά ομοιογενείς για εκατοντάδες χρόνια. Μια από τις τελευταίες περιπτώσεις είναι η βαυαρική πόλη Rott am Inn, όπου πραγματοποιούνται ευρείας κλίμακας διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων που θα φιλοξενήσει 500 άτομα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου στο Seeon, όπου είναι εξοργισμένοι με τα σχέδια για την εισαγωγή 500 μεταναστών, οι οποίοι θα αποτελούν στη συνέχεια περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της πόλης των 4.000 κατοίκων.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι κατηγορούν τη Χριστιανοκοινωνιστική Ένωση (CSU), η οποία είναι η πολιτική δύναμη στη Βαυαρία και ουσιαστικά διοικεί το κρατίδιο, με επικεφαλής τον Markus Söder, τον υπουργό-πρόεδρο. Στην πραγματικότητα, ο Söder είχε υποσχεθεί ρητά μόλις πριν από έξι μήνες στην πόλη πως δεν θα κατασκευαστεί τέτοιο ίδρυμα ασύλου.

«Κύριε Söder, έχετε τη δύναμη να βάλετε ένα τέλος σε αυτό», γράφει μια αφίσα από μια πρωτοβουλία πολιτών. Μια άλλη γράφει: «Ο κόσμος δεν είναι μόνος του, αλλά και ο κόσμος δεν είναι μόνος του: «Οι πολίτες εξακολουθούν να φοβούνται».

Σύμφωνα με την Bayerischer Rundfunk, η Heike Bachert από μια πρωτοβουλία πολιτών επικρίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες για τη μικρή πόλη, με τα σχέδια να μετακομίσουν σε μια πρώην αίθουσα παραγωγής.

Δεν είναι «χώρος για ανθρώπινες κατοικίες», δήλωσε η Bachert.

* Πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail