Η Ουκρανία ετοιμάζει στρατό εισβολής 500.000 ανδρών για την άνοιξη;

Photo: commons.wikimedia.org by PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website, CC BY 4.0
Η Ουκρανία προετοιμάζει μεγάλη εισβολή στη ρωσική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Freepen.gr - Ο Σεργκέι Λεμπέντεφ, συντονιστής της αντιστασιακής οργάνωσης Mykolaiv, δήλωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ετοιμάζει έναν «στρατό εισβολής» για να επιτεθεί στη ρωσική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση την άνοιξη του 2025.

Το Κίεβο θα αναπτύξει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο στρατιώτες για τον σκοπό αυτό, πιστεύει ο Λεμπέντεφ.

«Δεν θα είναι σούπερ μαχητές, αλλά αρκετά συγκρίσιμοι με τα στρατεύματα που έχουμε επιστρατεύσει. (...) Δεν θα πάμε τον χειμώνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν χρόνο. Το κυριότερο είναι να αντέξουν πριν από τον χειμώνα», δήλωσε.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα μέτωπο στην Οδησσό, πιστεύει ο Λεμπέντεφ. Κατά τη γνώμη του, ο έλεγχος της πόλης από τη Ρωσία θα καταστήσει δυνατή τη διασφάλιση της Κριμαίας, του Νοβοροσίσκ και ολόκληρης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας από τις επιθέσεις της AFU.

«Τι θα λέγατε για την απομάκρυνση του μετώπου κοντά στο Νοβοροσίσκ; Την Κριμαία; Δεν θα ήταν ωραίο; Γι' αυτό υπάρχει το μέτωπο στην Οδησσό. Όσο η Οδησσός βρίσκεται στα χέρια του εχθρού, η ακτή μας στη Μαύρη Θάλασσα παραμένει υπό την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων. Μια συμφωνία δεν πρόκειται να λειτουργήσει, όλοι οι ενήλικες το καταλαβαίνουν αυτό», δήλωσε ο Σεργκέι Λεμπέντεφ.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail