Το σχέδιο Μαδούρο της Καμάλα: Η #σύντροφοςΚαμάλα θέλει να αυξήσει τους φόρους κατά 5.000.000.000.000 δολάρια

Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν η Καμάλα Χάρις ήταν έξυπνη, δε θα είχε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Δεν είναι σοβαρή υποψήφια και δεν πρέπει να προσπαθήσει να γίνει.  Η καλύτερη πιθανότητα να κερδίσει είναι να χαιρετάει και να χαμογελάει πολύ. Όταν έτρεχε με «χαρά» τις πρώτες δύο εβδομάδες, εκατομμύρια Αμερικανοί το λάτρεψαν αυτό. Φυσικά ήταν μια πλήρης παρωδία, διότι όπως ακριβώς και η Χίλαρι Κλίντον, στο παρασκήνιο η Καμάλα Χάρις είναι εξαιρετικά κακιά και μοχθηρή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είχε πάντα τόσο υψηλό ποσοστό εναλλαγής στο προσωπικό της. Αλλά αν συνέχιζε να τρέχει με «χαρά», υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είχε κερδίσει.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς για τη Χάρις, αισθάνεται υποχρεωμένη να πει στον αμερικανικό λαό τι πραγματικά σκοπεύει να κάνει μόλις γίνει πρόεδρος.

Και αυτό είναι πολύ κακό για την εκστρατεία της, επειδή σχεδόν όλοι μισούν τις ιδέες της.

Για παράδειγμα, γιατί να πει στον αμερικανικό λαό πως θέλει να αυξήσει τους φόρους;

Δεν ξέρω κανέναν που να θέλει πραγματικά να πληρώσει περισσότερους φόρους.

Θα έπρεπε απλώς να μην πει τίποτα για τους φόρους και να τους αυξήσει μετά τις εκλογές.

Με το να λέει στον κόσμο εκ των προτέρων τι σκοπεύει να κάνει, απλώς χάνει ψήφους.

Το "Οι Αμερικανοί για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση" που εξέτασε το σχέδιο που έχει εγκρίνει και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα αυξήσει τους φόρους κατά 5 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.

Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των νέων χρημάτων θα προερχόταν από την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από 21 τοις εκατό σε 28 τοις εκατό:
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις προτείνει να αυξηθεί ο εταιρικός φόρος στο 28% από 21% εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εκστρατεία της.

Ο εκπρόσωπος της καμπάνιας της Χάρις, Τζέιμς Σίνγκερ, δήλωσε πως η κίνηση θα είναι μέρος «ενός δημοσιονομικά υπεύθυνου τρόπου για να μπουν τα χρήματα πίσω στις τσέπες των εργαζομένων και να διασφαλιστεί ότι οι δισεκατομμυριούχοι και οι μεγάλες εταιρείες θα πληρώσουν το μερίδιο τους».
Μας λένε πως η αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 28% θα αποφέρει έσοδα περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών
Όταν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, μείωσε τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από 35% και εφάρμοσε άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις που πρόκειται να λήξουν το επόμενο έτος. Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να κάνει τις περικοπές μόνιμες.

Η Επιτροπή για έναν Υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό, μια μη κομματική ομάδα υπεράσπισης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρόταση Χάρις να αυξήσει τον εταιρικό φόρο εισοδήματος στο 28% θα μειώσει το έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια δεκαετία.
Αλλά σίγουρα δεν θα αυξήσουμε τέτοιου είδους έσοδα εάν οι εταιρείες αρχίσουν να εγκαταλείπουν τη χώρα σε πολύ μεγάλους αριθμούς.

Εάν αυτό που προτείνει η Καμάλα Χάρις γίνει νόμος, θα έχουμε στην πραγματικότητα υψηλότερο συντελεστή εταιρικού φόρου από την κομμουνιστική Κίνα:
Η Καμάλα Χάρις θέλει να αυξήσει τον τρέχοντα συντελεστή ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος 21% στο 28%, υψηλότερο από το 25% της κομμουνιστικής Κίνας και τον μέσο όρο της ΕΕ 21%, ανέφερε η εκστρατεία της τη Δευτέρα.

Ο ομοσπονδιακός συντελεστής 28% της Kamala Harris είναι υψηλότερος από τον μέσο εταιρικό φορολογικό συντελεστή της Ασίας 19,8%, τον μέσο όρο της ΕΕ 21%, τον παγκόσμιο μέσο όρο 23,5% και τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ 23,7%.
Εάν δε θέλετε να σας αποκαλούν κομμουνιστή, μην προσπαθήσετε να φορολογήσετε τις επιχειρήσεις ακόμη πιο σκληρά από τους κομμουνιστές.

Ένα άλλο στοιχείο του σχεδίου που θέλει να εφαρμόσει η Καμάλα Χάρις και προκαλεί πολλές διαμάχες είναι μια πρόταση φορολόγησης των μη πραγματοποιηθέντων υπεραξιών των υπερπλούσιων. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η φορολόγηση αυτών των μη πραγματοποιηθέντων κεφαλαιουχικών κερδών είναι μέρος ενός σχεδίου για «ελάχιστο φόρο 25% στο ετήσιο εισόδημα των φορολογουμένων με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων»:
Εντάξει, παιδιά, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Η Χάρις δεν έχει προτείνει τη φορολόγηση των μη πραγματοποιηθέντων κεφαλαιακών σας κερδών ή των δικών μου. Αυτό που είπε, όπως μου είπε η καμπάνια της Χάρις, είναι ότι «υποστηρίζει τους φορείς αύξησης εσόδων στον προϋπολογισμό του FY25 Biden-Harris [της διοίκησης]. Τίποτα πέρα ​​από αυτό»
Τι περιλαμβάνει λοιπόν αυτός ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για το οικονομικό έτος 2025;
Το σχέδιο προϋπολογισμού απαιτεί πράγματι τη φορολόγηση των μη πραγματοποιηθέντων κεφαλαιουχικών κερδών που κατέχουν οι πλούσιοι της χώρας. Αυτό είναι μέρος της πρότασής της για έναν ελάχιστο φόρο 25% στο ετήσιο εισόδημα των φορολογουμένων με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων — φόρος περιουσίας. Αν είσαι μέλος αυτής της κοόρτης, είσαι τυχερός. Αλλά σε αυτό το επίπεδο ευημερίας δεν έχετε λόγους να παραπονεθείτε ότι πληρώνετε τουλάχιστον το 25% του ετήσιου εισοδήματός σας.
Ίσως συμφωνείτε με τη Χάρις πως ήρθε η ώρα να τα βάλετε με τους υπερπλούσιους.

Εντάξει, αλλά τι θα συμβεί όταν πολλοί από αυτούς αποφασίσουν να φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δε θέλουν να φορολογηθούν τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη τους;

Όπως τόνισε ο επενδυτής επιχειρηματικών συμμετοχών στο Σικάγο, Robert Nelson , αυτή η πρόταση θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για την οικονομία μας
Η φορολόγηση των μη πραγματοποιηθέντων κερδών είναι πραγματικά η πιο τρελή, καταστρέφει την οικονομία, είναι δολοφονία καινοτομίας, συντριβή της αγοράς, αποδεκατισμός των συνταξιοδοτικών ταμείων, αντισυνταγματική ιδέα, που πιθανότατα φυτεύτηκε από τη Ρωσία ή την Κίνα για να καταστρέψει την οικονομία. Οι Δημοκράτες πρέπει να ξεφύγουν από αυτή την ανόητη ιδέα.
Πολλοί από τους εξαιρετικά πλούσιους είχαν αρχικά την τάση να υποστηρίζουν τον Χάρις.

Γιατί φαινομενικά σκοπεύει να τους διώξει;

Μέχρι στιγμής, μόλις συζήτησα δύο από τα στοιχεία του σχεδίου που έχει υποστηρίξει η Χάρις. Υπάρχουν πολλά άλλα που είναι επίσης πολύ ανησυχητικά:
 - Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πληρώνουν φόρους για τις ατομικές φορολογικές τους δηλώσεις, έως και 39,6 τοις εκατό από το τρέχον 37 τοις εκατό
- Επιβολή δεύτερου «φόρου θανάτου» — υποχρεωτικού φόρου κεφαλαιουχικών κερδών μετά τον θάνατο — επιπλέον του τρέχοντος φόρου θανάτου
- Επιβολή παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φορολογικού συντελεστή 21%, ο οποίος υπερβαίνει τον τρέχοντα παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% του Οργανισμού Οικονομικής Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)
- Τετραπλασιασμός του φόρου στις εξαγορές μετοχών, κάτι που θα επηρεάσει τους λογαριασμούς 401(k) των Αμερικανών και άλλους λογαριασμούς συνταξιοδότησης
- Ομοσπονδιακός φόρος κατανάλωσης 30% στην ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
- Φόρος 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική ενέργεια
- Αύξηση 32 τοις εκατό στους φόρους Medicare
Αυτό είναι τρελό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα εσόδων.

Αυτή την στιγμή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εισπράττει περίπου 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Αυτό που έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ένα πρόβλημα δαπανών.

Προσπαθούμε να ζήσουμε πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητές μας, αλλά ο αμερικανικός λαός απλώς στέλνει τους ίδιους μεγάλους δαπανητές πίσω στην Ουάσιγκτον.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στη διαδικασία της αυτοκτονίας σε εθνικό επίπεδο, και θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να κάνω περισσότερους ανθρώπους να το καταλάβουν αυτό.

Το εθνικό χρέος έχει ξεπεράσει το όριο των 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων την ώρα.

Η ομοσπονδιακή μας κυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη κυβέρνηση σε ολόκληρη την ιστορία του πλανήτη μας, και αν η #ComradeKamala μπει στο Λευκό Οίκο αναπόφευκτα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail