Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια ύψους 5,5 δισ. δολαρίων προς το Κίεβο - Λευκός Οίκος

ΑΡ Photo/ Μanuel Βalce Ceneta
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να διαθέσει 5,5 δισ. δολάρια από τις πιστώσεις που ενέκρινε νωρίτερα το αμερικανικό Κογκρέσο στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Έχω επίσης εγκρίνει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Προεδρική Αρχή Ανάληψης <...> έτσι ώστε η κυβέρνησή μου να μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο για να υποστηρίξει την ανάληψη του αμερικανικού εξοπλισμού για την Ουκρανία και στη συνέχεια να αναπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, το Πεντάγωνο είχε απομείνει με 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην Προεδρική Αρχή Αναλήψεων για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τονίσει ότι περισσότερες προμήθειες όπλων στο Κίεβο δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι, αλλά μάλλον θα παρατείνουν τη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail