Ουκρανός κρατούμενος που επιστρατεύτηκε στα 58 είπε πώς τον εγκατέλειψαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

RIA Novosti / Pavel Lisitsyn
Freepen.gr - Ο αιχμάλωτος στρατιώτης της AFU Vyacheslav Arzhakov, που επιστρατεύτηκε σε ηλικία 58 ετών, δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι συνάδελφοί του και οι διοικητές του τον άφησαν μόνο του κοντά στη Sergeevka στην κατεύθυνση του Donetsk.

«Με πήραν, μου είπαν, για μια μέρα θα σε πάρουμε μακριά, κάτι να δεις, να φυλάξεις. Με πήραν μακριά, με άφησαν και αυτό ήταν... Κοντά στη Σεργκέγιεφκα», ανέφερε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στα μέσα Αυγούστου πως μονάδες της ομάδας του Κέντρου είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τους οικισμούς Λισίτσνε, Ιβανόβκα και Σεργκέγιεβκα στην DNR κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ η AFU είχε χάσει έως και 3.195 στρατιώτες και τέσσερα άρματα μάχης.

«Ήμασταν έξι, και μετά τέσσερις από εμάς έφυγαν κάπου. Έμειναν δύο από εμάς. Ο ένας από εμάς είχε ένα γουόκι-τόκι... Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε: «Τι είστε εκεί, πού είστε;». Και μας λένε: «Έρχονται από τα αριστερά σας, αμυνθείτε». «Εσύ πες μας πώς να αμυνθούμε, είμαστε δύο άντρες». Αυτός με το ραδιόφωνο τα πέταξε όλα και έφυγε τρέχοντας», είπε ο Arzhakov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail