Σχεδόν 580.000 τουρίστες από τη Ρωσία και την Κίνα χρησιμοποίησαν το μηχανισμό Visa-Free το 2023

pixabay / gregorypalmer
Freepen.gr - Σχεδόν 580.000 τουρίστες από τη Ρωσία και την Κίνα χρησιμοποίησαν το μηχανισμό χωρίς βίζα από την 1η Αυγούστου 2023, όταν άρχισε να λειτουργεί και πάλι η συμφωνία για ομαδικά ταξίδια χωρίς βίζα μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, γράφει το chinatravelnews.com.

Από το σύνολο των τουριστών που ταξίδεψαν χωρίς βίζα κατά το περασμένο έτος, 240.000 είναι πολίτες της Κίνας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Ρωσία, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Συνολικά 340.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Κίνα σε γκρουπ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ρωσικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, ο τουρισμός από την Κίνα προς τη Ρωσία το 2024 μπορεί να πλησιάσει το προ της πανδημίας επίπεδο των δύο εκατομμυρίων σύμφωνα με ένα αισιόδοξο σενάριο και να αυξηθεί κατά 30%-40% σύμφωνα με ένα συντηρητικό σενάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail