Το επίπεδο χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου εκτοξεύεται σε υψηλό 60 ετών - στοιχεία

pixabay / Tumisu
Freepen.gr - Το εθνικό χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχεται στο 100% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1960, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Ο κρατικός δανεισμός εκτινάχθηκε στα 13,7 δισεκατομμύρια στερλίνες (18,2 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Αύγουστο, ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια αξία της συνολικής οικονομικής παραγωγής, σύμφωνα με το ONS.

«Ο δανεισμός αυξήθηκε κατά πάνω από 3 δισεκατομμύρια λίρες τον περασμένο μήνα σε σχέση με το 2023 και ήταν ο τρίτος υψηλότερος δανεισμός του Αυγούστου που έχει καταγραφεί ποτέ», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ONS Γκραντ Φιτζνερ.

Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την ανησυχητική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών που άφησαν πίσω τους οι Συντηρητικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής υπουργό Οικονομικών Ντάρεν Τζόουνς. Προειδοποίησε ότι το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να λάβει «σκληρές αποφάσεις» για την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

«Όταν αναλάβαμε την εξουσία, κληρονομήσαμε μια οικονομία που δεν λειτουργούσε για τους εργαζόμενους. Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν τον υψηλότερο δανεισμό του Αυγούστου που έχει καταγραφεί ποτέ, εκτός της πανδημίας. Το χρέος ανέρχεται στο 100% του ΑΕΠ, το υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1960», δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail