Η Τουρκία προσβλέπει σε διμερές εμπόριο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Γερμανία

φωτο Ανατολή
Freepen.gr - Η Τουρκία στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Γερμανία σε διάφορους νέους τομείς, από τον πράσινο μετασχηματισμό έως τις αλυσίδες εφοδιασμού, στοχεύοντας σε διμερές εμπόριο ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους αποδέκτες τουρκικών εξαγωγών παγκοσμίως, καθώς η Γερμανία έλαβε πέρυσι εξαγωγές αξίας 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι γερμανικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφτασαν τα 28,7 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο, αθροίζοντας περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε διμερή όγκο εμπορίου, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας Turkstat που συνέταξε το πρακτορείο Ανατολή.

Η Τουρκία και η Γερμανία συζήτησαν νέες ευκαιρίες συνεργασίας κατά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Τουρκική Δημοκρατία τον Απρίλιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε για άλλη μια φορά τον στόχο για διμερή εμπορικό όγκο ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου, επιθυμώντας να ενισχύσει τη συνεργασία ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail