Το Ισραήλ εξασφαλίζει πακέτο όπλων ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ - Υπουργείο Άμυνας

idf.il
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ χορήγησαν στο Ισραήλ μια δόση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την αναπλήρωση των εξαντλημένων αποθεμάτων αεράμυνας της χώρας, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

Το πακέτο περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει ήδη λάβει το Ισραήλ και έχουν διατεθεί για «κρίσιμες αγορές», και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύστημα πυραυλικής άμυνας Iron Dome, το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος David's Sling και ένα «αμυντικό σύστημα λέιζερ υψηλής ισχύος που βρίσκεται σήμερα στα τελευταία στάδια της ανάπτυξής του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του γενικού διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Eyal Zamir, με την Αμερικανίδα υφυπουργό Άμυνας για θέματα πολιτικής Amanda Dory στο Πεντάγωνο νωρίτερα την Πέμπτη.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά δεν ανέφερε καμία συζήτηση για στρατιωτική βοήθεια. Η χρηματοδότηση του πακέτου πιθανόν να προήλθε από ένα νομοσχέδιο για την εξωτερική βοήθεια ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Απρίλιο. Το νομοσχέδιο διέθεσε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ επιπλέον των περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια στρατιωτική βοήθεια που οι ΗΠΑ ήδη δίνουν στο εβραϊκό κράτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail