Οι Γερμανοί αγρότες αγωνίζονται ενάντια στα ουκρανικά σιτηρά - Bild

pixabay / andystraus
Freepen.gr - Οι ανεξέλεγκτες προμήθειες φθηνών σιτηρών από την Ουκρανία υπονομεύουν τους Γερμανούς αγρότες, αναφέρει η Bild, επικαλούμενη πηγές του κλάδου.

Οι τιμές του σιταριού στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, συνεχίζουν να μειώνονται, σημειώνει η ταμπλόιντ, προσθέτοντας ότι ένας τόνος του προϊόντος κυμαίνεται σήμερα γύρω στα 200 ευρώ (224 δολάρια). Οι τιμές του σιταριού σημείωσαν πρωτοφανή άνοδο από τα 287 ευρώ (321 δολάρια) στα 435 ευρώ (486 δολάρια) λίγο μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σημαντικά περισσότερο σιτάρι, το οποίο θα έπρεπε να εξάγεται πιο μακριά, έρχεται σήμερα στη Γερμανία λόγω των δραστικά περιορισμένων επιλογών φόρτωσης στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον Bauer Dismer, έναν αγρότη σιτηρών από την Κάτω Σαξονία, τον οποίο επικαλείται η Bild.

«Όμως τα ελαιοτριβεία και τα εργοστάσια ζωοτροφών μας επωφελούνται αντ' αυτού. Προφανώς σε τιμές ντάμπινγκ κάτω από 160 ευρώ (179 δολάρια) ανά τόνο», δήλωσε στην εφημερίδα.

«Ξεπουλάμε το σιτάρι μας που παράγεται σύμφωνα με τις υψηλότερες γερμανικές προδιαγραφές, ενώ σιτάρι από την Ουκρανία διοχετεύεται στη χώρα», δήλωσε ο Frank Wullekopf στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί παραγωγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αποδείξεις για τα φυτοφάρμακα ή τις ποσότητες λιπασμάτων.

«Για να μην αναφέρουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολεμική μόλυνση του σιταριού», πρόσθεσε ο αγρότης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail