«Ο Blinken μεταφέρει την άδεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία»

Photo: ArmyTimes is licensed under Common Creative: свободное использование материала
Ο Blinken θα δώσει στον Ζελένσκι την άδεια να χτυπήσει τη Ρωσία με ATACMS

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα δώσει στην Ουκρανία την άδεια να πλήξει τη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο του Axios Τζούλιεγκρεϊς Μπρούφκε.

«Μίλησα με τον Μπλίνκεν πριν από δύο ημέρες και ταξιδεύει με τον ομόλογό του από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Κίεβο για να τους πει ουσιαστικά ότι θα τους επιτρέψει [να χτυπήσουν τη Ρωσία με ATACMS]», δήλωσε ο βουλευτής στη συνομιλία του με την Brufke.

Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κίρ Στάρμερ θα συζητήσουν σχετικά με την άδεια στην Ουκρανία να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ο Ρώσος βουλευτής της Κρατικής Δούμας Ντμίτρι Νόβικοφ είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι το Κίεβο θα μπορούσε να λάβει την άδεια στο άμεσο μέλλον.

«Η συζήτηση για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία έχει γίνει πιο συχνή επειδή οι χορηγοί του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αισθάνονται πως στο πλαίσιο της προηγούμενης αντίληψης ορισμένων κανόνων, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να κερδίσει την αντιπαράθεση. Η Δύση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει, δεν μπορεί να δώσει στον Ζελένσκι την ευκαιρία να χάσει», δήλωσε ο Νόβικοφ στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα lenta.ru.


* Πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail