Τα τελευταία καταθλιπτικά κεφάλαια για την ύστερη, μεγάλη οικονομία των ΗΠΑ

Είναι απίστευτα λυπηρό να παρακολουθούμε την αμερικανική οικονομία αργά αλλά σταθερά να διαλύεται στις ραφές γύρω μας. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, ο υπόλοιπος κόσμος θαύμαζε τις οικονομικές μας επιδόσεις, και αυτό οφείλεται στο ότι ασπαζόμασταν οικονομικές αξίες που οδήγησαν σε μεγάλη ευλογία. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουμε εγκαταλείψει αυτές τις αξίες, αλλά καταφέραμε να διατηρήσουμε ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο με την είσοδο σε πρωτοφανή ποσά χρέους. Οι ηγέτες μας μπόρεσαν να συνεχίσουν το παιχνίδι για περισσότερο από ό,τι πίστευαν πολλοί, αλλά τώρα έχουμε μπει στα τελευταία καταθλιπτικά κεφάλαια για την όψιμη, σπουδαία οικονομία των ΗΠΑ και μπορούμε να δούμε αποδείξεις αυτού παντού γύρω μας. Εάν αμφιβάλλετε για αυτό, απλώς δείτε όλες τις επιχειρήσεις που χρεοκοπούν. Την περασμένη εβδομάδα, συζήτησα το γεγονός πως για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, ο αριθμός των αιτήσεων πτώχευσης επιχειρήσεων αυξήθηκε περισσότερο από 40 τοις εκατό σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση Μπάιντεν να χειραγωγήσει αυτόν τον αριθμό. Είτε μια επιχείρηση κήρυξε πτώχευση είτε όχι, και αυτή την στιγμή βλέπουμε μια αιχμή ιστορικής σημασίας.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Κυριακή, το CNBC δημοσίευσε ένα άρθρο που απαριθμούσε δέκα εξέχουσες αλυσίδες εστιατορίων που έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης φέτος:
-Roti

-Buca di Beppo

-World of Beer

-Rubio’s

-Melt Bar & Grilled

-Kuma’s Corner

-Red Lobster

-Tijuana Flats

-Sticky’s Finger Joint

-Boxer Ramen
Βρισκόμαστε πραγματικά στη μέση μιας «αποκάλυψης εστιατορίων» και περισσότερα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια αντιμετωπίζουν προβλήματα κάθε μέρα που περνάει.

Για παράδειγμα, ένας μεγάλος αριθμός τοποθεσιών KFC έκλεισαν ξαφνικά στα Midwest:
Δεκάδες τοποθεσίες του KFC που ανήκουν σε έναν δικαιοδόχο έκλεισαν απότομα σε όλη τη Midwest.

Έως και 25 εστιατόρια που ανήκουν στον μεγάλο δικαιοδόχο ταχυφαγείων EYM Chicken έχουν κλείσει στο Ιλινόις, την Ιντιάνα και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με αναφορές.

Το κλείσιμο πολλών τοποθεσιών στο Ουισκόνσιν θα οδηγήσει σε απολύσεις σχεδόν 100 εργαζομένων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης WKOW 27 News.
Κάποτε, το KFC ήταν μια υπέροχη αμερικανική ιστορία επιτυχίας.

Τώρα όμως τα εστιατόρια KFC γίνονται είδος υπό εξαφάνιση.

Κάποτε υπήρχε ένα περίπου μία ώρα από το μέρος που μένω, αλλά και αυτό έχει κλείσει.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα KFC στην κοινότητά σας, θα πρέπει να το επισκεφτείτε όσο ακόμα μπορείτε.

Εν τω μεταξύ, μόλις μάθαμε πως μια αλυσίδα βενζινάδικων και καταστημάτων ψιλικών στα Midwest έκλεισε επίσης απότομα:
Ο τομέας των πρατηρίων καυσίμων και των καταστημάτων ψιλικών αντιμετώπισε δυσφορία τα τελευταία χρόνια που χαρακτηρίζονται από πτωχεύσεις και κλείσιμο καταστημάτων.

Τα ψιλικατζίδικα και τα βενζινάδικα του Store, που ανήκουν στην Team Schierl Cos., τον Ιούλιο του 2024 αναγκάστηκαν να κλείσουν όλες τις λειτουργίες των 25 καταστημάτων του στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, αφού ο ιδιοκτήτης του Mountain Express Oil Co. υπέβαλε πτώχευση για το κεφάλαιο 7 τον Αύγουστο του 2023. Ανέφερε το Convenience Store News.
Ό,τι κι αν συμβαίνει στην οικονομία αυτή τη στιγμή, φαίνεται να πλήττει ιδιαίτερα τα Μεσοδυτικά.

Με τον ρυθμό που πάνε τα πράγματα, νομίζω ότι δε θα αργήσει πολύς καιρός πριν ακόμα περισσότερες κοινότητες στα Midwest μοιάζουν με τον εφιάλτη που έχει γίνει ο Γκάρι της Ιντιάνα:
Ο Γκάρι της Ιντιάνα – πιο γνωστός ως η γενέτειρα του Μάικλ Τζάκσον – φιλοξενεί το υψηλότερο ποσοστό εγκαταλειμμένων κατοικιών στη χώρα με 31,41%, σύμφωνα με ανάλυση από το 247WallSt.

Τα στοιχεία διαπίστωσαν ότι ο πληθυσμός έχει μειωθεί εντυπωσιακά κατά 18,2 τοις εκατό από το 2010 έως το 2020, με πληθυσμό περίπου 67.000.
Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε περισσότερα σημάδια προβλημάτων στον τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ΗΠΑ έχασαν 41 ακόμη τραπεζικά υποκαταστήματα σε μόλις μία πρόσφατη περίοδο δύο εβδομάδων:
Οι μεγάλες τράπεζες έκλεισαν 41 υποκαταστήματα σε μόλις δύο εβδομάδες, καθώς η στροφή προς την ηλεκτρονική τραπεζική συνεχίζεται. Σημαντικές τράπεζες όπως η Bank of America, η Chase και η Wells Fargo ήταν μεταξύ αυτών που έκλεισαν υποκαταστήματα.
Όταν η οικονομία ανθεί, οι τράπεζες τείνουν να ανοίγουν πολλά νέα υποκαταστήματα.

Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το αντίθετο.

Φυσικά και πολλά καταστήματα λιανικής κλείνουν οριστικά.

Έχουν ήδη ανακοινωθεί χιλιάδες κλεισίματα καταστημάτων το 2024 και τώρα η Big Lots αύξησε τον αριθμό των καταστημάτων που είναι πιθανό να κλείσουν «το πολύ σε 315»:
Το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία λιανικής πώλησης με έκπτωση δήλωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις της για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 10,2% από έτος σε έτος σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Για όλο το 2023, οι καθαρές πωλήσεις ήταν 4,72 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωση 13,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Πιο πρόσφατα, σε μια κατάθεση στις 2 Αυγούστου, η εταιρεία είπε στους επενδυτές ότι αύξησε τον αριθμό των επιτρεπόμενων κλεισίματος καταστημάτων σε 315 κατ' ανώτατο όριο ως μέρος των τροποποιήσεων στα τέλη Ιουλίου σε μια σύμβαση πίστωσης και τη διευκόλυνση προθεσμιακού δανείου. Αυτό σηματοδότησε μια αύξηση 165 καταστημάτων από τα 150 που επιτρεπόταν προηγουμένως.

Υπήρχαν σχεδόν 1.400 καταστήματα Big Lots στις ΗΠΑ από το πρώτο τρίμηνο. Οι τοποθεσίες του λιανοπωλητή με έκπτωση πωλούν είδη σπιτιού, έπιπλα, εποχιακά διακοσμητικά και άλλα προϊόντα.
Δυστυχώς, αυτή είναι πραγματικά η αρχή του τέλους για τα Big Lots, γιατί δεν θα μπορέσει να επιβιώσει πολύ περισσότερο.

Η Rite Aid είναι μια άλλη μεγάλη αλυσίδα που βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Έχουν ήδη κλείσει εκατοντάδες καταστήματα, αλλά αυτό δεν έχει βοηθήσει πολύ:
Ένα άλλο θύμα λιανικής φέτος ήταν η ξαφνική χρεοκοπία της Rite Aid, αφήνοντας άδεια εκατοντάδες καταστήματα σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και το Οχάιο μετά το κλείσιμο έως και 500 καταστημάτων σε εθνικό επίπεδο. Στην κατάθεσή της, η εταιρεία είπε ότι αναμένει πως οι ζημίες της θα αυξηθούν σημαντικά το περασμένο τρίμηνο, μετά από ζημίες 750 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Μαρτίου 2022 και Μαρτίου 2023 και άλλα 307 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο φέτος. Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση που υπέβαλε η Rite Aid ήταν τον Ιούνιο, όταν είχαν μόνο 135,5 εκατομμύρια δολάρια μετρητά για να εργαστούν, σε συνδυασμό με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μακροπρόθεσμο χρέος.
Περιττό να πούμε ότι η Rite Aid απέχει πολύ από το να είναι μόνη της.

Σε όλο το έθνος, όταν οι ακμάζουσες επιχειρήσεις εγκαθίστανται.

Οι καταναλωτές των ΗΠΑ απλώς δεν έχουν το ίδιο επίπεδο διακριτικού εισοδήματος που είχαν κάποτε.

Η κρίση του κόστους ζωής έχει πλήξει πολύ σκληρά τους περισσότερους Αμερικανούς και σε αυτό το σημείο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα μέσο σπίτι.

Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι Αμερικανοί προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν έναν τρόπο να ξεκουραστούν από μήνα σε μήνα, και έτσι απλά δεν υπάρχει πολύς χώρος για διακριτικές δαπάνες.

Οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι καλές αυτή την στιγμή, αλλά πώς θα μοιάζει αυτή η χώρα όταν πάρει μια δραματική τροπή προς το χειρότερο;

Ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε αυτό, γιατί αυτό που βιώνουμε αυτή την στιγμή θα μοιάζει με ραγδαία ευημερία σε σύγκριση με αυτό που τελικά έρχεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail