Κάθε ώρα καταγγέλλεται νέος βιασμός στο Λονδίνο

pixabay / Tumisu
Freepen.gr - Κάθε ώρα καταγγέλλεται ένας βιασμός στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Σχεδόν 8.800 υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν το 2023, δηλαδή κατά μέσο όρο 24 κάθε μέρα.

Τα στοιχεία, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα BBC μέσω αιτημάτων για την ελευθερία της πληροφόρησης, δείχνουν επιπλέον 11.000 αναφορές για άλλα γενετήσια αδικήματα.

Τα σύνολα αυξήθηκαν κατά 14% τα τελευταία πέντε χρόνια και ανήλθαν σε σχεδόν 20.000 το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι η γενετήσια βία ή ο βιασμός καταγγέλλονταν στην αστυνομία κάθε 26,5 λεπτά, κατά μέσο όρο.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών και των γυναικών από τη γενετήσια βία δήλωσαν πως η πραγματική έκταση των περιστατικών αυτών είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το κέντρο Rape Crisis με έδρα το Λονδίνο χαρακτήρισε τα ευρήματα «τρομακτικά», λέγοντας στο BBC ότι «χρειάζεται επείγουσα αλλαγή».

Η φιλανθρωπική οργάνωση υποστηρίζει πως μόνο μία στις έξι γυναίκες που βιάζονται καταγγέλλουν το έγκλημα. Μεταξύ των ανδρών θυμάτων το ποσοστό αυτό λέγεται ότι είναι ένα στα πέντε. Μόνο ένας στους τέσσερις θα καταγγείλει άλλους τύπους γενετήσιας επίθεσης.

Σοκαριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας αποκαλύπτουν πως πάνω από 4.300 παιδιά ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα βιασμού ή γενετήσιας κακοποίησης το 2023.

Εξηγώντας την απότομη αύξηση της κακοποίησης από άτομα κάτω των 18 ετών, ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας για την προστασία των παιδιών, Ian Critchley, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η αύξηση των γενετήσιων επιθέσεων σε παιδιά από άλλα παιδιά θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια «τοξική» διαδικτυακή κουλτούρα όπως γενετήσιο υλικό με βίαιο περιεχόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail