Τούρκος πολιτικός: Η εμπιστοσύνη στο δολάριο έχει υπονομευτεί, η κατάρρευση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη

RIA Novosti / Vladimir Trefilov
Freepen.gr - Η εμπιστοσύνη στο δολάριο έχει υπονομευθεί, η κατάρρευση ολόκληρου του ατλαντικού συστήματος, ιδίως των ΗΠΑ, είναι αναπόφευκτη, δήλωσε στο RIA Novosti ο Hakan Topkurulu, αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού κόμματος Vatan (Μητέρα Πατρίδα).

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοτώνουν το δολάριο με τα ίδια τους τα χέρια, προτρέποντας τη μετάβαση σε εθνικά νομίσματα.

«Βλέπουμε πως η εμπιστοσύνη στο δολάριο έχει υπονομευθεί σε μεγάλο βαθμό. Η καταστροφή της εμπιστοσύνης στο δολάριο ενισχύει την τάση φυγής από αυτό. Η εμφάνιση ενός εναλλακτικού μέσου πληρωμής θα οδηγήσει στο τέλος του δολαρίου. Ωστόσο, τα γεγονότα δείχνουν ότι η φυγή από το δολάριο μπορεί να αρχίσει ακόμη και πριν από την εμφάνιση ενός τέτοιου μέσου πληρωμής. Αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του ατλαντικού συστήματος, ιδίως των ΗΠΑ», δήλωσε ο Topkurulu.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα οι BRICS εξελίσσονται σε έναν θεσμό που θα διαμορφώσει το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail