Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ταϊβάν

RIA Novosti / Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Η Κίνα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και τις εξωτερικές παρεμβάσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο Τσεν Μπινχουά, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων Ταϊβάν του Κινεζικού Κρατικού Συμβουλίου.

Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το Πεκίνο αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις κατά εννέα αμερικανικών εταιρειών για την πώληση όπλων στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των Sierra Nevada Corporation, Stick Rudder Enterprises LLC, Cubic Corporation, S3 AeroDefense,TCOM, TextOre, Planate Management Group, ACT1 Federal και Exovera. Τα μέτρα κυρώσεων τέθηκαν σε ισχύ στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

«Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως να εξοπλίζουν την Ταϊβάν, να σταματήσουν αμέσως να στέλνουν ψευδή μηνύματα στις αυτονομιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε ο Τσεν στην Binhua, όπως αναφέρει η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας. 

Σημείωσε ότι «η ανεξαρτησία της Ταϊβάν είναι ασυμβίβαστη με την ειρήνη στα Στενά της Ταϊβάν, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν και μια σημαντική πηγή χάους για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

«Έχουμε ακλόνητη βούληση, πλήρη εμπιστοσύνη και επαρκείς δυνατότητες να αντισταθούμε στις προκλήσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και στις εξωτερικές παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail