Ο Ζελένσκι δεσμεύεται να «κρατήσει» τα κατεχόμενα ρωσικά εδάφη

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Ουκρανία σκοπεύει να καταλάβει επ' αόριστον μέρος της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Αξιωματούχοι στο Κίεβο είχαν νωρίτερα επισημάνει ότι σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Σε συνέντευξή του στο NBC News που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο Ουκρανός ηγέτης ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με το διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος που έχει καταλάβει το Κίεβο ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης κλίμακας διασυνοριακής εισβολής που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Ενώ ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία «δεν χρειάζεται [ρωσική] γη» και «[δεν] θέλει να φέρει εκεί τον ουκρανικό τρόπο ζωής μας», σκοπεύει να «κρατήσει» το έδαφος επειδή είναι ζωτικής σημασίας για το «σχέδιο νίκης» του Κιέβου για τον τερματισμό της σύγκρουσης. «Προς το παρόν, το χρειαζόμαστε», δήλωσε.

Αρνήθηκε να πει αν η Ουκρανία σχεδιάζει να καταλάβει περισσότερα ρωσικά εδάφη. «Με όλο το σεβασμό, δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό», είπε ο Ζελένσκι, επικαλούμενος τις ίδιες εκτιμήσεις που ανάγκασαν το Κίεβο να κρατήσει μυστικές τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Κουρσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail