Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε ευρείας κλίμακας επίθεση για να εκδιώξουν τους Ουκρανούς μαχητές από την περιοχή του Κουρσκ

Φωτογραφία: vitalykuzmin.net by Кузьмин Виталий Владимирович, CC BY-SA 4.0
Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, ανέφερε το κανάλι Mash Telegram.

Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Gordeyevka από τους οικισμούς Korenevo, Kulbaki, Martynovka και Nechayev. Πήραν υπό τον έλεγχό τους την Gordeyevka σε περίπου 90 λεπτά.

Σύμφωνα με το κανάλι, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε προέλαση στις περιοχές των χωριών Apanasovka και Martynovka.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κανένα επίσημο σχόλιο για το θέμα.

Παράλληλα, πολεμικοί ανταποκριτές του ρωσικού καναλιού Telegram Spring ανέφεραν ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν η 106η αερομεταφερόμενη μεραρχία της Τούλας, η 155η ταξιαρχία πεζοναυτών του στόλου του Ειρηνικού, καθώς και μαχητικά της αποβατικής δύναμης της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς ανταποκριτές, οι Ρώσοι στρατιώτες εκδίωξαν τους Ουκρανούς μαχητές από σχεδόν δώδεκα χωριά μέσα σε λίγες ώρες.

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να βρεθούν περικυκλωμένα στην περιοχή του χωριού Krasnooktyabrsky. Η διοίκηση της AFU πρέπει να αποφασίσει αν θα μεταφέρει εφεδρείες από άλλη κατεύθυνση για να κρατήσει τις θέσεις στην περιοχή Korenevsky ή θα αποσύρει τα στρατεύματα προκειμένου να αποφύγει την περικύκλωση και περαιτέρω απώλειες.

Παρόμοια κατάσταση έχει διαμορφωθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Viktorovka.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail