Ρωσικά στρατεύματα θερμαίνουν "καζάνια" για τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να σταματήσουν να χάνουν θέσεις στο Ντονμπάς, καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ. Ενώ ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι σφυροκοπούν τις ουκρανικές μετόπισθεν εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σπάνια ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστρέφονται πάνω από τις ρωσικές συνοριακές περιοχές, σημειώνει το southfront.press.

Τη νύχτα της 3ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε άλλη μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κατέστρεψε δύο ακόμη UAV του τύπου αεροσκάφους στις περιοχές Μπριάνσκ και Καλούγκα.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα συνδυασμένων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στα ουκρανικά στρατηγικά μετόπισθεν. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι στόχοι που επλήγησαν χθες το βράδυ περιλάμβαναν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Ντνεπροπετρόφσκ και Χάρκοβο, ιδίως στο Τσούγκουεφ. Επίθεση δέχθηκε και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Μιργκόροντ. Εκρήξεις βροντοφώναξαν επίσης στην περιοχή Mykoaliv, όπου σύμφωνα με πληροφορίες χτυπήθηκε ένα άλλο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Μια ουκρανική στρατιωτική σχολή επικοινωνιών φέρεται να ήταν ένας από τους στόχους που επλήγησαν στην Πολτάβα. Το πλήγμα είχε ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες.

Ένα άλλο ξενοδοχείο καταστράφηκε στο Ζαπορόζιε. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, έως και 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο τοπικό Μεγάλο Παλάτι.

Τα συνεχιζόμενα ρωσικά πλήγματα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων που υποδέχονται ξένους μαχητές και Ουκρανούς αξιωματικούς στις εμπόλεμες περιοχές, δυσχεραίνουν σημαντικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα μέτωπα του Ντονμπάς.

Ρίχνοντας μεγάλες εφεδρείες από τη μία κατεύθυνση στην άλλη, ο ουκρανικός στρατός αδυνατεί να σταματήσει τη ρωσική επίθεση σε όλο το μήκος του μετώπου.

Στα νότια, ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει με ταχείς ρυθμούς την ουκρανική φρουρά στο Ουγκλεντάρ. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το πεδίο της μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν τον δρόμο που οδηγεί στην πόλη από τα δυτικά. Φέρεται επίσης να κέρδισαν τη μάχη για στρατηγικά σημαντικό οχυρό στο ανθρακωρυχείο Pivdennodonbaska 1 νοτιοανατολικά της πόλης. Στο βόρειο πλευρό, οι συγκρούσεις συνεχίζονται ήδη στο Vodyanoe. Έτσι, οι πλησιάζουσες ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Ουγκλεντάρ από τρεις κατευθύνσεις, κόβοντας τις οδούς ανεφοδιασμού και αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να υποχωρήσουν. Ο υγρός φθινοπωρινός καιρός θα αναγκάσει την ουκρανική φρουρά να εγκαταλείψει την πόλη από τα χωράφια κάτω από τα ρωσικά πυρά.

Ένας άλλος μεγάλος ουκρανικός σχηματισμός απειλείται με καζάνι [περικύκλωση] στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Αφού η περιοχή της δεξαμενής νερού Karlov τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο και οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση στην 1η Zhelannoe, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες μπορεί σύντομα να περικυκλωθούν στην περιοχή των χωραφιών δυτικά του Nevelskoe. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, η ουκρανική διοίκηση ξεκίνησε τουλάχιστον μερική αποχώρηση από τη μεγάλη περιοχή.

Ένα άλλο καζάνι απειλεί τις ουκρανικές δυνάμεις στο χωριό Makeevka, σημαντικό προπύργιό τους στη βόρεια κατεύθυνση του Izyum. Οι Ρώσοι προχώρησαν πρόσφατα βόρεια και νότια του οικισμού και η ουκρανική ομάδα που είχε ως στόχο να κρατήσει τον έλεγχο του σημαντικού σταυροδρόμι στο χωριό μπορεί σύντομα να τραπεί σε φυγή σε μια προσπάθεια να ισιώσει το μέτωπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail