Η Ουκρανία πρέπει να είναι «ρεαλίστρια» και να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ, πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times ότι η Ουκρανία πρέπει να είναι «ρεαλιστική» όσον αφορά τους στόχους της στον πόλεμο και πως το πιο πιθανό αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι ότι η Ουκρανία θα πρέπει να παραχωρήσει κάποια εδάφη.

Η παραδοχή ότι η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να παραχωρήσει εδάφη προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη από τον Πάβελ, τον οποίο οι New York Times περιγράφουν ως έναν από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές της Ουκρανίας.

«Η πιο πιθανή έκβαση του πολέμου θα είναι πως ένα μέρος του ουκρανικού εδάφους θα βρεθεί υπό ρωσική κατοχή, προσωρινά», δήλωσε. Ωστόσο, η «προσωρινή» κατοχή θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια, σύμφωνα με τον Πάβελ, ο οποίος επισκέπτεται επί του παρόντος τις ΗΠΑ.

Επικαλέστηκε την πολεμική κόπωση μετά από 19 μήνες πολέμου και ότι η σύγκρουση «αυξάνεται παντού». Υπό ένα τέτοιο σενάριο, η Ουκρανία «θα πρέπει να είναι ρεαλιστική» σχετικά με το πόσο πιθανό είναι να ανακτήσει εδάφη από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Pavel, ούτε η Ουκρανία ούτε η Ρωσία μπορούν να περιμένουν να επιτύχουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους. «Το να μιλάμε για ήττα της Ουκρανίας ή ήττα της Ρωσίας, απλά δεν θα συμβεί», είπε, προσθέτοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα “θα είναι κάπου στο ενδιάμεσο”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail