Η αυτοκτονία του αμερικανικού στρατού ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας

pixabay / Military_Material
Πριν από πολύ καιρό, οι ΗΠΑ ήθελαν να δώσουν στον εαυτό τους την εικόνα μιας αληθινής δημοκρατίας, του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του αστυνόμου του κόσμου, του υπερασπιστή της δικαιοσύνης και της ανθρωπότητας.

Sonja van den Ende - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ίσως οι «ιδρυτές» της Αμερικανικής Δημοκρατίας να είχαν αυτό κατά νου, αλλά το ιδεώδες αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ και έχει καταρρεύσει από τότε που ξεκίνησε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» το 2001.

Πριν από αυτό το επεισόδιο, υπήρχαν ήδη αμέτρητοι πόλεμοι από τις ΗΠΑ, όπως οι πόλεμοι της Κορέας και του Βιετνάμ. Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να τα δικαιολογήσουν όλα αυτά ισχυριζόμενοι ότι είχαν απελευθερώσει την Ευρώπη από τον χιτλερικό φασισμό και στη συνέχεια, δήθεν απελευθέρωναν τον κόσμο από τον «κακό κομμουνισμό».

Ωστόσο, προέκυψε μια μοιραία καμπή, που προανήγγειλε την κατάρρευση της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 9/11 έγινε δήθεν από ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά ερωτήματα και κυρίως ψέματα. Οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε μια αυτοκρατορία των ψεμάτων για το τι συνέβη και ποιος το έκανε.

Τα μεγαλύτερα ψέματα ειπώθηκαν για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Εξάλλου οι φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων προέρχονταν σχεδόν όλοι από τη Σαουδική Αραβία. Το ότι ο ηγέτης τους, ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα μπορούσε να είχε κρυφτεί στις σπηλιές της Τόρα Μπόρα στο Αφγανιστάν μπορεί να είναι πιθανό, αλλά και πάλι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για τον πόλεμο και τον βομβαρδισμό της χώρας αυτής μέχρι την πέτρινη εποχή.

Όπως και με το Ιράκ, μια χώρα η οποία αποτελείται κυρίως κατά 80% από σιίτες, όχι από ριζοσπάστες σουνίτες που είναι χαρακτηριστικό της Αλ Κάιντα.

Οι Αμερικανοί τότε υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο άφησαν αυτούς τους σιίτες το 1991 να πεθάνουν στο τέλος του Πρώτου Πολέμου του Κόλπου κατά του Ιράκ. Ο γιος του πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος το ξεκίνησε ξανά το 2003, σύμφωνα με πληροφορίες ως εκδίκηση για το αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του πατέρα του, δικαιολογώντας το με τη λεγόμενη επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναλύει ο Nick Turse σε αυτό το άρθρο, Suicide Squad, ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας δεν έχει τελειώσει ακόμα και η πλειοψηφία των θυμάτων αυτές τις μέρες είναι Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικοί που αυτοκτονούν σε μεγάλους αριθμούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σήμερα ξοδεύουν περισσότερα για τον στρατό τους από ό,τι οι άλλες 10 κορυφαίες χώρες μαζί, δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε έναν πόλεμο που να έχει σημασία. Έχασαν τους πολέμους της Κορέας και του Βιετνάμ. Έχασαν τον ατελείωτο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και πέρασαν 20 χρόνια χάνοντας στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Περίπου 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας από το 2001, αλλά η πραγματική επιδημία θανάτων εντοπίζεται στις ίδιες τις ΗΠΑ. Περίπου 2.530 στρατιώτες πέθαναν μεταξύ 2014 και 2019 από αιτίες που κυμαίνονται από τροχαία δυστυχήματα έως υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών και καρκίνο, ενώ περισσότεροι από το ένα τρίτο αυτοκτόνησαν.

Μόλις 96 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχη κατά την ίδια πενταετία. Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οι στρατιώτες που επιστρέφουν από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας συχνά καταλήγουν στους δρόμους, άστεγοι και εθισμένοι, μένοντας μόνοι με το τραύμα τους για όσα συνέβησαν κυρίως στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ και πιο πρόσφατα στη Συρία.

Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο τραύμα αυτών των Αμερικανών στρατιωτών δεν είναι από το shell shock, δηλαδή το εγκεφαλικό τραύμα από βόμβες, χειροβομβίδες και ρουκέτες, στον πόλεμο. Το μεγαλύτερο τραύμα είναι από αυτά που έχουν κάνει (και εξακολουθούν να κάνουν) στα κέντρα βασανιστηρίων στο Μπαγκράμ, στο Αμπού Γκράιμπ, στο Γκουαντάναμο και σε πολυάριθμες άλλες «μαύρες τοποθεσίες» στην Ευρώπη και αλλού σε όλη τη Μέση Ανατολή. Βασανίζουν τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, και τους σκοτώνουν ακόμη και.

Η CIA έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί το waterboarding, το οποίο προσομοιάζει τον πνιγμό ρίχνοντας νερό στη μύτη και το στόμα ενός ατόμου, καθώς και άλλες τεχνικές βασανιστηρίων, όπως το να χτυπάνε και να γρονθοκοπούν κρατούμενους ενώ τους σέρνουν γυμνούς μέσα σε διαδρόμους, να τους απομονώνουν σε απόλυτο σκοτάδι, να τους εκθέτουν σε συνεχή εκκωφαντική μουσική, να τους βιάζουν και να τους κλειδώνουν σε φέρετρα.

Η λεγόμενη «ελεύθερη και δημοκρατική» Ευρώπη συμμετέχει επίσης σε αυτά από το 2001. Το 2018 έγινε γνωστό ότι υπήρχαν «μαύρες τοποθεσίες» της CIA στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία. Μουσουλμάνοι ή άλλοι ύποπτοι μαζεύονταν από τους δρόμους, βασανίζονταν σε αυτές τις αόρατες φυλακές και στη συνέχεια στέλνονταν στο Γκουαντάναμο, όπου συχνά ομολογούσαν την ενοχή τους υπό βασανιστήρια. Ορισμένοι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί φυλακισμένοι μετά από περισσότερα από 20 χρόνια.

Το πρώην κέντρο κράτησης για βασανιστήρια της CIA με την ονομασία «Violet» στη Λιθουανία πωλείται. Η λιθουανική κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από το ακίνητο, λένε. Το ταμείο ακινήτων της κυβέρνησης, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία που το κράτος δεν χρειάζεται πλέον, λέει πως προετοιμάζει την πώληση. Το ταμείο ακίνητης περιουσίας ανέλαβε το κτίριο από τη λιθουανική μυστική υπηρεσία, η οποία πραγματοποίησε εκεί εκπαιδευτικά σεμινάρια από το 2007 έως το 2018, ίσως για τον επικείμενο πόλεμο δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ένας διαβόητος πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο από το Ιράκ, που προκαλεί σύγχυση σε πολλούς, είναι ο Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάντι, που δεν πρέπει να συγχέεται με τον Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον φερόμενο ως ηγέτη του ISIS (Daesh). Ή μήπως είναι το ίδιο πρόσωπο; Ήταν ο αλ Μπαγκντάντι, όπως ισχυρίζονται πολλοί Ιρακινοί και Σύροι, ένα φάντασμα, ένας πράκτορας της Μοσάντ που παρίστανε τον «ηγέτη» με το όνομα Σιμόν Έλιοτ;

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως υπήρχαν πολλοί κρατούμενοι, κυρίως πρώην στρατιώτες και αξιωματικοί του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν, που κρατούνταν στο στρατόπεδο Μπούκα στο Ιράκ, το οποίο είναι μια μαύρη τοποθεσία της CIA.

Τον Ιούλιο του 2007, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, ταξίαρχος Κέβιν Μπέργκνερ, ισχυρίστηκε ότι ο Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάντι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα και πως όλες οι ηχητικές δηλώσεις του διαβάζονταν στην πραγματικότητα από έναν ηλικιωμένο Ιρακινό ηθοποιό.

Μια άλλη επιλογή σχετικά με τον μυστηριώδη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι η ιστορία ενός αιχμαλώτου που αναγνωρίστηκε ως Χάλεντ αλ Μασχαντάνι, αυτοαποκαλούμενου μεσάζοντα του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ισχυρίστηκε ότι ο al-Baghdadi ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να δώσει ένα ιρακινό πρόσωπο σε μια ομάδα υπό ξένη ηγεσία. Τον Μάρτιο του 2008, ο εκπρόσωπος μιας αντίπαλης αντάρτικης οργάνωσης, της Χαμάς του Ιράκ, ισχυρίστηκε επίσης πως ο αλ Μπαγκντάντι ήταν ένα κατασκεύασμα της Αλ Κάιντα.

Ο άλλος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έγινε διάσημος το 2014 ως ηγέτης του ISIS. Αλλά, όπως είπα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι όλα αυτά κατασκευασμένα από τους Αμερικανούς, οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποίησαν έναν ηθοποιό με τη μορφή ενός πράκτορα της Μοσάντ στο στρατόπεδο Μπούκα, ή ίσως έναν Αμερικανό πράκτορα.

Επιστρέφοντας στον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, τον οποίο ορισμένοι ερευνητές και δημοσιογράφοι αποκαλούν ατελείωτο πόλεμο των Η.Π.Α. Είδαμε μια έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων τον τελευταίο καιρό, όπως στη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Για μένα, αυτή η έξαρση της τρομοκρατίας τροφοδοτείται από τις ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποιούν τρομοκράτες και νεοναζί ως εντολοδόχους τους. Οι τρομοκράτες του ISIS, της Αλ Κάιντα και άλλων ομάδων απωθήθηκαν από το Χαλέπι στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας από τον συριακό στρατό με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Πολλοί από αυτούς τους Αμερικανούς τρομοκράτες πεζικάριους έφυγαν για την Ουκρανία, για να ενταχθούν στις υπάρχουσες τρομοκρατικές ομάδες εκεί, όπως η Ταξιαρχία του Σεΐχη Μανσούρ. Έχουν επίσης ενταχθεί στην Ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων, επειδή έχουν μνησικακία με τη Ρωσία. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας υπό αμερικανική ηγεσία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Παρ' όλα αυτά, η Αμερική και η Δύση είναι αυτοκρατορίες που παρακμάζουν. Η κατάρρευση ξεκίνησε με τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας πριν από δύο δεκαετίες. Η τρομοκρατία ανακάμπτει στις ΗΠΑ κάνοντας τους στρατιώτες και τους βετεράνους της να πεθαίνουν από αυτοκτονίες, ναρκωτικά και φτώχεια.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μπορεί τελικά να είχε δίκιο όταν φημολογείται ότι είπε: « Η Αμερική έχει αγγιχτεί από τον Θεό σε ένα από τα πιο μαλακά σημεία του» - και δεν εννοούσε τους Δίδυμους Πύργους, όπως αποδεικνύεται, αλλά τα ποσοστά αυτοκτονιών και εθισμού μεταξύ των στρατιωτικών των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail