Η Νότια Κορέα απευθύνει στρατιωτική απειλή στη Βόρεια Κορέα

Jeonbuk Fire Headquarters / ΑΡ
Freepen.gr - Ο στρατός της Νότιας Κορέας υποσχέθηκε «σκληρή» απάντηση εάν η Βόρεια Κορέα «ξεπεράσει τα όρια» με την εκστρατεία της να στέλνει μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια στο έδαφος της γείτονος, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα. Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει φουσκωτά αερόστατα στο πλαίσιο της μακροχρόνιας αντιπαράθεσής τους.

Η προειδοποίηση τη Δευτέρα ήρθε μετά το μπαράζ που εξαπέλυσε η Πιονγκγιάνγκ μεταξύ Κυριακής βράδυ και νωρίς το πρωί της Δευτέρας και οδήγησε σε αναστολή πτήσεων στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το NK News.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού (JCS) της Σεούλ, ο συνταγματάρχης Λι Σουνγκ-τζούν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο στρατός θεωρεί πως τέτοια περιστατικά «έχουν υψηλότερο επίπεδο κινδύνου», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Εάν προκληθεί σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών μας ή εάν εκτιμηθεί ότι ο Βορράς έχει υπερβεί τη γραμμή, ο στρατός μας θα λάβει αυστηρά στρατιωτικά μέτρα», δήλωσε ο Λι.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν αυτή η «γραμμή». Ο στρατός δεν θεωρεί πως τα αερόστατα αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια «εφόσον δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το NK News.

Ορισμένα από τα μπαλόνια που στέλνει ο Βορράς είναι εξοπλισμένα με συσκευές χρονοδιακόπτη που «θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν πυρκαγιές», σημείωσε το Yonhap.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail