Ο Πούτιν ξεπερνά τα όνειρα του Κιέβου για κλιμάκωση με πυρηνική επιλογή

Freepen.gr - Ο ηθοποιός Ζελένσκι παίζει τον καλύτερο ρόλο του, μιλώντας για ειρήνη αλλά ζητώντας πόλεμο. Η μαριονέτα του Κιέβου και η Δύση επιδιώκουν την κλιμάκωση. Ο Ζελέσνσκι αρνείται ότι έχει διαπραγματεύσεις, ενώ το ΝΑΤΟ στέλνει περισσότερα όπλα, παρέχει κάθε στρατιωτική υποστήριξη και πληρώνει για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες για να κρατήσει το καθεστώς του Κιέβου όρθιο, γράφει το southfront.press.

Σε απάντηση, η Μόσχα αποδέχτηκε τα νέα δεδομένα και ξεπερνά όλες τις προσπάθειες κλιμάκωσης του εχθρού με αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα.

Ο Πούτιν έθεσε σαφώς νέες προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων. Ο κατάλογος των κρατών και των συμμαχιών εναντίον των οποίων μπορεί να αναπτυχθεί η πυρηνική αποτροπή επεκτάθηκε σε μη πυρηνικές χώρες, οι οποίες υποστηρίζονται από πυρηνικά κράτη. Επίσης, σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας από μια μη πυρηνική χώρα με την υποστήριξη μιας πυρηνικής δύναμης, μια μη άμεσα εμπόλεμη πυρηνική δύναμη θεωρείται επίσης επιτιθέμενη και μπορεί επίσης να επιτεθεί με πυρηνικά όπλα. Το νέο δόγμα έχει διευρύνει τον κατάλογο των απειλών στις οποίες η Μόσχα θα απαντήσει με τη χρήση πυρηνικών όπλων. Περιλαμβάνει πυρηνική απάντηση στην παραβίαση των ρωσικών συνόρων, όχι μόνο από στρατηγικά, αλλά ακόμη και από τακτικά αεροσκάφη. Οι κρίσιμες απειλές, ακόμη και από μη πυρηνικά όπλα, θα προκαλούν επίσης πυρηνική απάντηση. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που η Ουκρανία χρησιμοποιήσει δικούς της πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ή UAV εναντίον κρίσιμων ρωσικών αμυντικών εγκαταστάσεων.

Η Ρωσία αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη να υπερασπιστεί τη Λευκορωσία με πυρηνικά όπλα, εάν δεχθεί επίθεση από μη πυρηνική χώρα που υποστηρίζεται από πυρηνικές δυνάμεις.

Στην πραγματικότητα, το νέο ρωσικό πυρηνικό δόγμα ανοίγει το δρόμο για θεμελιώδεις αλλαγές στο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας. Η Δύση φαίνεται να εκπλήσσεται. Αποβλακωμένοι, οι πολεμοκάπηλοι αρχίζουν να κλαίνε ότι ο Πούτιν απλώς μπλοφάρει και πως δεν μπορεί να υπάρχει απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης.

Τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν ακόμη μπει στη μάχη. Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι αντιμετωπίζουν καλά τον ουκρανικό στρατό από μόνα τους.

Οι ουκρανικές μετόπισθεν περιοχές δέχονται μαζικά ρωσικά πλήγματα κάθε βράδυ. Στις 27 Σεπτεμβρίου, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ουκρανικές λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις επισκευής πλοίων σε όλη την περιοχή της Οδησσού.

Ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M έπληξαν εργαστήρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εξαρτημάτων για την πυραυλική τεχνολογία του νότιου εργοστασίου κατασκευής μηχανών Makarov στο Dnipro.

Δύο πύραυλοι κρουζ Kh-22 έπληξαν το νησί Zmeiny και το γεωτρύπανο Tavrida στη Μαύρη Θάλασσα.

Συνεχίζονται τα μαζικά πλήγματα στην παραμεθόρια περιοχή του Sumy.

Το πρωί, ένα ρωσικό χτύπημα ακριβείας κατέστρεψε το κτίριο του αστυνομικού τμήματος στο Κρίβι Ριχ. Δεκάδες Ουκρανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Μια άλλη μαζική επίθεση εξαπολύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Ένας από τους στόχους ήταν το διαβόητο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σταροκονσταντίνοφ που χτυπήθηκε από υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Ο ουκρανικός στρατός εξόπλιζε τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου για να υποδεχθεί αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας έχασε τέσσερα F-16 σε απροσδόκητα ρωσικά πλήγματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail