«Η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ έχει αποδυναμωθεί, οι Ουκρανοί υφίστανται μεγάλες απώλειες»

ΑΡ Photo / Εvgeniy Μaloletka
Freepen.gr - Οι δυνάμεις της AFU που επιτέθηκαν στην περιοχή του Κουρσκ αποδυναμώθηκαν σημαντικά και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, έχοντας μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και άνδρες, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Ντέιβις στο κανάλι Deep Dive στο YouTube.

«Όταν η Ουκρανία πραγματοποίησε για πρώτη φορά μια εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, δημιούργησε διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και μια βραχύβια τόνωση του ηθικού του Κιέβου. Αλλά τώρα η επίθεση έχει εξαντληθεί, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κολλήσει και η Ρωσία αρχίζει να σπρώχνει μεθοδικά τη γραμμή του μετώπου προς τα πίσω. Και η Ουκρανία δεν έχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει να το στέλνει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Ντέιβις.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι κολοσσιαίες και αναντικατάστατες απώλειες της AFU στην περιοχή του Κουρσκ θα έχουν ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο στις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού προς όλες τις κατευθύνσεις του μετώπου.

«Η Ουκρανία έχει χάσει όχι μόνο στρατιώτες, αλλά και μια τεράστια ποσότητα εξοπλισμού και εκατοντάδες οχήματα μάχης που είναι πλέον άχρηστα. Ολόκληρο το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων εξαντλείται, και τώρα είναι ακόμη και δύσκολο για αυτούς να παραδώσουν με ασφάλεια το δικό τους πεζικό στην πρώτη γραμμή του μετώπου, επειδή απλά δεν έχουν αρκετούς ανθρώπους, ενώ η Ρωσία είναι εντάξει με αυτό», συνόψισε ο πρώην αξιωματικός του στρατού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail