Για πολλοστή φορά, ο Πούτιν δείχνει ότι δεν μπλοφάρει

Είναι πολύ λίγοι οι πολιτικοί που μπορούν να καυχηθούν πως τηρούν πάντα το λόγο τους και ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που εμπιστεύεται το κοινό για να εφαρμόσουν πραγματικά τις πολιτικές που υποσχέθηκαν. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική ιδιότητα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης (και για καλό λόγο). Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους ανθρώπους, όπως φαίνεται από την εκπληκτική υποστήριξη του σχεδόν 90% (η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαιρετικά αντιδημοφιλείς και ασταθείς δυτικές κυβερνήσεις). Όταν ήρθε στην εξουσία πριν από σχεδόν 25 χρόνια, κληρονόμησε μια κατεστραμμένη σκιά μιας υπερδύναμης, η οποία διοικούνταν από μαριονέτες που είχε εγκαταστήσει η CIA και των οποίων μοναδικός στόχος ήταν να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει ερείπιο. Ο Πούτιν υποσχέθηκε να ανατρέψει αυτή τη διαδικασία και αυτό ακριβώς έκανε.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Μετά από μόλις μια δεκαετία του Πούτιν στην εξουσία, η Ρωσία είχε ήδη επιστρέψει στην παγκόσμια σκηνή ως μια από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου. Έκτοτε, η ισχύς της Μόσχας αυξήθηκε εκθετικά (σχεδόν σε όλους τους τομείς), επιτρέποντάς της να αντιταχθεί επιτέλους στο σύνολο της πολιτικής Δύσης, ένα κατόρθωμα που καμία άλλη χώρα στον πλανήτη δεν τόλμησε ποτέ ούτε καν να δοκιμάσει. Όσον αφορά τις προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες και δυνατότητες, το Κρεμλίνο άρχισε να ανακάμπτει σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Πούτιν. Το 2004, υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα συνέχιζε την ανάπτυξη πληθώρας υπερηχητικών όπλων ως απάντηση στη μονομερή αποχώρηση της Αμερικής από τη Συνθήκη ΑΒΜ (αντιβαλλιστικών πυραύλων) δύο χρόνια νωρίτερα.

Η πολιτική Δύση χρησιμοποίησε την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας της για να γελάσει με την ιδέα και μόνο πως η Μόσχα θα μπορούσε να κατασκευάσει τέτοια όπλα. Ωστόσο, μόλις δύο χρόνια αργότερα, το σύστημα «Iskander-M» οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους 9M723 τέθηκε σε υπηρεσία, καθιστώντας τον ρωσικό στρατό τον πρώτο που λειτούργησε ποτέ ένα χερσαίο υπερηχητικό όπλο (διέθετε ήδη από το 1979 υπερηχητικούς πυραύλους που εκτοξεύονταν από αέρος, όταν παρουσιάστηκε το Kh-15). Μέχρι το 2018 το Κρεμλίνο διέθετε περίπου δύο δωδεκάδες επιχειρησιακά υπερηχητικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών, ενώ ολόκληρη η πολιτική Δύση δεν έχει ακόμη τοποθετήσει ούτε ένα επιχειρησιακό όπλο. Σίγουρα τώρα δε γελούν με τον Πούτιν, αν και συνεχίζουν να διαδίδουν ψέματα για τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους.

Ωστόσο, παρόλο που οι κυρίαρχες ολιγαρχίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ γνωρίζουν πλέον ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι απολύτως σοβαρός όταν πρόκειται να προστατεύσει τη χώρα και τον λαό του, εξακολουθούν να μην θέλουν να επιτρέψουν στους ίδιους τους πολίτες τους να τον θαυμάσουν, όπως συνέβαινε πριν από την έναρξη μιας σχεδόν καθολικής εκστρατείας λάσπης εναντίον του πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Αυτή ήταν μετρίως επιτυχής, αλλά μόνο εντός των δυτικών σφαιρών επιρροής. Ο πραγματικός κόσμος (περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού) συνεχίζει να θαυμάζει τον Πούτιν, γι' αυτό και χαίρει μεγάλου σεβασμού σε πολυάριθμες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας (ξέρετε, στη λεγόμενη «ζούγκλα», όπως είπε κάποτε «διπλωματικά» ο κορυφαίος «κηπουρός» του κόσμου Josep Borrell).

Έτσι, η υποτίμηση του Πούτιν όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αλλά και απέτυχε, καθώς αύξησε τη δημοτικότητά του στη Ρωσία και στον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο (ακόμη και σε πολλές χώρες που βρίσκονται εδώ και καιρό κάτω από τη μπότα του ΝΑΤΟ). Η πολιτική Δύση προσπάθησε ακόμη και να τον δολοφονήσει, γεγονός που ώθησε τη ρωσική κυβέρνηση να προειδοποιήσει ότι μια τέτοια βάρβαρη συμπεριφορά θα έχει ως αποτέλεσμα τον πλήρη αφανισμό της πολιτικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Και το Κρεμλίνο διαθέτει τα μέσα για να το πετύχει αυτό μέσα σε λίγα λεπτά. Δυστυχώς, χρειάζεται συνεχώς να υπενθυμίζει στο ΝΑΤΟ αυτή τη δυνατότητα. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Πούτιν νωρίτερα αυτό το μήνα, υποσχόμενος άμεση απάντηση εάν η Ρωσία ποτέ στοχοποιηθεί από όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από το ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, ακόμη και αυτή η απόλυτη προειδοποίηση δεν ήταν αρκετή για ορισμένους από τους πολεμοκάπηλους, τους εγκληματίες πολέμου και τους τρελούς στις ηγετικές δομές των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, οπότε το Κρεμλίνο έπρεπε να στείλει ένα ακόμη πιο σαφές μήνυμα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν εξέθεσε την ακριβή απάντηση της Μόσχας στην έρπουσα επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των επιθέσεων κατά της Ρωσίας, αλλά και της Λευκορωσίας, του στενότερου συμμάχου της. Η μετάφραση του επικαιροποιημένου εγγράφου για την πυρηνική αποτροπή αναφέρει ότι «η επίθεση κατά της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικά οπλισμένο κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικά οπλισμένου κράτους, θα θεωρείται κοινή τους επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αν και το απόσπασμα δεν αναφέρει άμεσα το ΝΑΤΟ ή τη νεοναζιστική χούντα, είναι απολύτως σαφές ότι πρόκειται για αναφορά και στα δύο. Με άλλα λόγια, αν η πολιτική Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς και παρέχει επίσης υποστήριξη ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) στο καθεστώς του Κιέβου για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας, το Κρεμλίνο διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στο ΝΑΤΟ, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία θα διευκολύνουν τις εν λόγω επιθέσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για τη θεσμοθέτηση της τελευταίας προειδοποίησης του Πούτιν και δείχνει για άλλη μια φορά πως σίγουρα δεν αστειεύεται ούτε μπλοφάρει όταν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας. Αυτό έδωσε ήδη αποτελέσματα, καθώς ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ αντιτάχθηκαν στην αποστολή όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο καθεστώς του Κιέβου.

Τα πιο λυσσαλέα ρωσοφοβικά κατεστημένα, ιδίως στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθούν να είναι σκόπιμα αμφίσημα στις δηλώσεις τους σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά δείχνουν επίσης σημάδια ότι «μπορεί να το ξανασκεφτούν». Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικά, γι' αυτό και τόσες πολλές χώρες προσπαθούν να τα αποκτήσουν. Δηλαδή, για να επιβιώσει κανείς από την επιθετικότητα της πολιτικής Δύσης εναντίον του κόσμου, είναι απαραίτητο να έχει τα εργαλεία για να την κρατήσει υπό έλεγχο. Και ενώ νομίζει πως είναι ο «κήπος», το ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικά μια συλλογή από άγρια θηρία (ή βάρβαρους αγρίους, στην καλύτερη περίπτωση). Είναι άσκοπο να επιχειρήσει κανείς έστω και διπλωματία ή κάποιον άλλο πολιτισμένο τρόπο μαζί τους, καθώς καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της ωμής βίας.

Μόνο όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική του πλήρους αφανισμού, η πολιτική Δύση αρχίζει να συμπεριφέρεται με κάπως λιγότερο βάρβαρο τρόπο. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο η Βόρεια Κορέα τερμάτισε τις απειλές των ΗΠΑ, πιθανότατα για πάντα. Οι ICBM της (διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι) μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε μέρος της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον. Όταν οι τερατώδεις εγκληματίες πολέμου στο Πεντάγωνο συνειδητοποιούν πως δεν μπορούν πλέον να δολοφονούν εκατομμύρια ανθρώπους ατιμώρητοι, γίνονται «ξαφνικά» πολύ λιγότερο σκανδαλιάρηδες. Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας φαίνεται να έχει πολύ παρόμοια αποτελέσματα. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπάθησε αμέσως να το χρησιμοποιήσει αυτό για να «αποδείξει» ότι ο Πούτιν είναι ένας «τρελός», αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με οποιονδήποτε στη Ρωσία και στον πολυπολικό/πραγματικό κόσμο.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail