Οι χρεοκοπίες αυξάνονται ξανά καθώς η οικονομική επιβράδυνση της Αμερικής επιταχύνεται

Οι μεγάλες επιχειρήσεις κηρύσσουν πτώχευση με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, και όμως μας λένε ξανά και ξανά ότι η οικονομία είναι μια χαρά. Περιττό να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν το αγοράζει. Έρευνες μετά από έρευνα έχουν δείξει πως οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν οι η οικονομία βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Αλλά εκείνοι που τρέχουν τα πράγματα συνεχίζουν να προωθούν την αφήγηση της «ανθείσας οικονομίας» ούτως ή άλλως, και υποθέτω ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com /  Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά, όποιος έχει μισό εγκέφαλο θα πρέπει να μπορεί να δει την αλήθεια, γιατί μέρα με τη μέρα συνεχίζουμε να έχουμε πιο ανησυχητικά οικονομικά νούμερα. Για παράδειγμα, αναφέρεται πως οι χρεοκοπίες εταιρειών στις ΗΠΑ «εκτινάχτηκαν» τον Αύγουστο:

Οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο μετά από επιβράδυνση τον Ιούλιο, ανεβάζοντας το σύνολο για τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους στο υψηλότερο επίπεδο από το 2020 και το δεύτερο υψηλότερο από το 2010, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η S&P Global Market Intelligence.

Υπήρξαν 452 καταθέσεις από το έτος έως το τέλος Αυγούστου, σε σύγκριση με 466 την ίδια περίοδο το 2020, όταν η πανδημία βρισκόταν ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, και 604 την ίδια περίοδο το 2010.

Μόνο τον Αύγουστο, ο απολογισμός φτάνει τους 63, από τον αναθεωρημένο 49 τον Ιούλιο. Αυτό ήταν το τρίτο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο φέτος, πίσω από 72 τον Ιούνιο και 68 τον Απρίλιο.
Μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης τον Αύγουστο εδώ.

Είναι μια πολύ μεγάλη λίστα.

Η τελευταία φορά που οι εταιρικές χρεοκοπίες ήταν τόσο υψηλές ήταν κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας το 2020.

Αλλά αυτή τη φορά, δεν έχουμε να κατηγορήσουμε τα lockdown για το τσουνάμι των εταιρικών χρεοκοπιών που γινόμαστε μάρτυρες.

Πριν από το 2020, πρέπει να επιστρέψουμε στο 2010 για να βρούμε μια εποχή που οι εταιρικές χρεοκοπίες ήταν τόσο υψηλές.

Περιττό να πούμε ότι μόλις βγαίναμε από τη Μεγάλη Ύφεση το 2010.

Δυστυχώς, φαίνεται πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας ακόμη μήνας για τις χρεοκοπίες. Το BurgerFi έχει χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και μόλις την Τετάρτη υπέβαλε αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 11:
Μια πολυτελής αλυσίδα μπιφτεκιού στις ΗΠΑ είναι η πιο πρόσφατη επιχείρηση εστιατορίων που κήρυξε πτώχευση – καθώς τα θύματα στον κλάδο αυξάνονται.

Η BurgerFi – η οποία κατέχει επίσης την πίτσα Anthony's Coal Fired Pizza – αναζήτησε την προστασία του Κεφαλαίου 11 σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ την Τετάρτη. Έχει χρέη έως και 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σε όλες τις δύο μάρκες, η εταιρεία διαθέτει 162 καταστήματα – συμπεριλαμβανομένου ενός εμβληματικού BurgerFi στη Νέα Υόρκη που άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες. Όλοι απειλούνται.
Τόσες πολλές αλυσίδες εστιατορίων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα αυτές τις μέρες.

Εάν έχετε ένα αγαπημένο εστιατόριο που σας αρέσει πολύ, ίσως να θέλετε να το επισκεφτείτε τώρα όσο ακόμα μπορείτε, γιατί πολλά περισσότερα εστιατόρια πρόκειται να κλείσουν τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων μειώθηκε πολύ τον περασμένο μήνα:
Η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε τον Αύγουστο και ανέτρεψε τα κέρδη του προηγούμενου μήνα εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου και των προσδοκιών ότι οι πωλήσεις θα είναι υποτονικές.

Η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο Δείκτης Αισιοδοξίας των Μικρών Επιχειρήσεων υποχώρησε 2,5 μονάδες στις 91,2 τον περασμένο μήνα.
Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Φυσικά υπάρχει περισσότερο από αρκετός πόνος για να πάει γύρω. Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι καταναλωτές των ΗΠΑ δυσκολεύονται πραγματικά γιατί η κρίση κόστους ζωής δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ.

Από τότε που μπήκε ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, το κόστος σχεδόν των πάντων είναι πολύ υψηλό:
Φυσικό αέριο: +46,1%
Ηλεκτρική ενέργεια: +30,7%
Μαζούτ: +43,4%
Αεροπορικά εισιτήρια: +21%
Ξενοδοχεία: +49,4%
Παντοπωλεία: +21,5%
Παιδικές τροφές: +29,5%
Τροφές K-12: +66,2%
Ενοικίαση: +22,5%
Μεταφορές: +32%
Ασφάλιση αυτοκινήτου: +54,9%
Συνολικός πληθωρισμός: +20,3%
Πραγματικές μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές: -3,4%
Χαίρομαι που η ασφάλεια αυτοκινήτου συμπεριλήφθηκε σε αυτή τη λίστα.

Τα τελευταία χρόνια, τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου έχουν αυξηθεί σε απολύτως παράλογα επίπεδα:
Μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Insurify, έναν ιστότοπο σύγκρισης ασφαλιστικών αγορών, δείχνει ότι το μέσο ποσοστό των ΗΠΑ για πλήρη ασφάλιση αυτοκινήτου αυξήθηκε στα 2.329 $ το πρώτο εξάμηνο του 2024. Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση 15% από το 2023 και μια εκπληκτική άνοδο 48% σε σύγκριση με το 2021.

Μέχρι το τέλος του 2024, το κόστος κάλυψης αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, στα 2.469 δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

Το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο σε ορισμένες πολιτείες, όπου οι τιμές προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο από 50% φέτος.
Τι καταστροφή.

Αντιμετωπίζουμε πληθωρισμό τύπου της δεκαετίας του 1970 την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουμε απολύσεις τύπου του 2008.

Νωρίτερα σήμερα, με λύπη έμαθα ότι η UPS αποφάσισε να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο απολύσεων
Η UPS με έδρα το Sandy Springs απολύει περισσότερους υπαλλήλους της, αφού νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε πως περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας στα διοικητικά της κλιμάκια.

Η εταιρεία δε διευκρίνισε πόσοι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους στον τελευταίο γύρο περικοπών, αλλά δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι απολύσεις αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών από την ανακοίνωση των μειώσεων τον Ιανουάριο. Δεν ήταν σαφές ποια τμήματα επηρεάστηκαν και πόσες από τις περικοπές μπορεί να είναι στην περιοχή της Ατλάντα.
Και προφανώς σχεδόν το ένα τρίτο όλων των εργαζομένων της Samsung σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας πρόκειται να πάρουν την εκκίνηση:
Η Samsung αρχίζει να απολύει προσωπικό παγκοσμίως, επηρεάζοντας έως και το 30% των εργαζομένων σε ορισμένα τμήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν το εύρος των απολύσεων, αναφέρει το Reuters την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ μειώνονται κατά 15%, ενώ αναμένεται να απολυθούν έως και 30% του διοικητικού προσωπικού. Η Samsung έχει περίπου 25.000 υπαλλήλους πωλήσεων και μάρκετινγκ, σύμφωνα με την έκθεση, που σημαίνει ότι πάνω από 3.700 εργαζόμενοι ενδέχεται να συμπεριληφθούν στις απολύσεις.
Η οικονομία μας παρακμάζει εδώ και χρόνια.

Το βιοτικό μας επίπεδο μόλις συνέχισε να πέφτει, οι χρεοκοπίες έχουν εκτοξευθεί σε τρομακτικά επίπεδα και οι μεγάλες επιχειρήσεις πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις.

Αλλά η ελίτ συνεχίζει να έχει ένα χαρούμενο πρόσωπο και να μας λέει πως όλα θα πάνε καλά.

Δυστυχώς, τίποτα που μπορούν να κάνουν δεν πρόκειται να σταματήσει το χάος που έχει ήδη αρχίσει να ξεσπά παντού γύρω μας.

Οι κακές αποφάσεις οδηγούν αναπόφευκτα σε κακές συνέπειες και λαμβάνουμε κακές αποφάσεις εδώ και πολύ, πολύ καιρό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail